Komisija kaže 'egzibicija', Tajson i Roj žele pravi meč

SK fight vesti 30. okt 202014:46 > 14:51
Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

Usled pandemije koronavirusa najiščekvaniji boks-meč druge polovine 2020. godine biće veteranska egzibicija u kojoj će učestovati dvojica kultnih ličnosti ovog sporta bogate tradicije – Majk Tajson i Roj Džons Junior.

Budući da obojica boksera imaju više od 50 godina, Atletska komisija Kalifornije, pod čijom se ingerencijom meč i održava, veoma je jasno naglasila da će borba biti održana u kontrolisanim uslovima.

Ovaj meč ne bi trebalo da se pomeša sa pravom borbom, pošto je bokserima rečeno da ne idu dalje od tzv. ’jakog sparinga’. Sudija Rej Korona će se postarati da nijedan od dvojice boksera ne traži aktivno nokaut i da kontroliše intenzitet u ringu“, izjavio je čelnik te organizacije Endi Foster

Povezano

Međutim, sa time se Tajson i Džons nikako ne slažu.

Ne znam zašto uopšte pričate da to nije prava borba. Sve što treba da znate je da boksuju Tajson i Džouns. Ako vam to nije dovoljno da očekujete spektakl, onda stvarno ne znam šta da vam kažem“, izjavio je „Gvozdeni“ Majk Tajson.

Znate šta se dogodilo poslednjem momku koji je imao ’egzibiciju’ sa Tajsonom? Pao je na pod u prvoj rundi. On je poslednji čovek sa kim želite revijalni meč. Rukavice su malo veće, ali nema zaštitne opreme za glavu – sve treba da vam bude jasno“, rekao je Roj Džons Junior.

Ovo neće bii jedina borba. Bivši NBA igrač Nejt Robinson imaće svoj debi u boksu protiv Jutjub superzvezde Džejka Pola.

U uvodnim borbama će u lakoj kategoriji nastupiti Badu Džek i Blejk Mekernan, a u prvom meču će bivši MMA borac Rašad Kulter izaći na megdan neporaženom Vidalu Rajliju.

Spektakl pratite samo na Sport Klubu 28. novembra.