Tajson Fjuri brani WBC pojas protiv Agita Kabajela

Podeli:
Getty Images/Steve Marcus

Tajson Fjuri je otkrio ime protivnika za titulu šampiona sveta u najprestižnijoj WBC verziji. Britanac će tron braniti 5. decembra, protiv Agita Kabajela iz Nemačke, borca koji u profi ringu nije osetio gorčinu poraza.

Borbu je potvrdio Fjurijev promotor Frenk Voren, a zanimljivo je kako se radi o bokseru koji je navodno teško nokautirao Entonija Džošuu na sparingu pre borbe protiv Endija Ruiza.

To nikada nije bilo službeno potvrđeno, Edi Hern je demantovao ovu vest, ali mnogi smatraju da je to bio glavni razlog zašto je Ruiz pobedio Džošuu i napravio veliko iznenađenje.

U svakom slučaju, Kabajel je izuzetno opasan borac. U profi ringu je imao 20 borbi i nije osetio gorčinu poraza. Od 20 mečeva, 13 pobeda je ostvario nokautom. Ima 28 godina, a najveću pobedu je ostvario protiv Dereka Čisore.

Borba između Tajsona Fjurija i Agita Kabajela na programu je 5. decembra. Kabajel je na putu do borbe za svetsku titulu protiv Fjurija, slavio između ostalog i protiv Ivana Ćirkovića i Miljana Rovčanina, boksera iz Srbije. Obojicu je dobio prekidom meča.

Poslednji meč, Kabajel je imao 20. jula kada je pobedio Evgeniosa Lazaridisa, dok je Tajson Fjuri poslednji meč imao 22. februara kada je nokautirao Dionteja Vajldlera i stigao do pojasa u WBC verziji.

U meču koji je programu 5. decembra, Fjuri slovi za velikog favorita, ali….