Izgovori: Trebalo je da odložim meč sa Adesanjom

SK fight vesti 6. nov 202013:13 > 13:25
Podeli:
Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Brazilski MMA borac Paulo “Boraćinja” Kosta imao je priliku da u septembru postane UFC šampion srednje kategorije (do 84 kilograma), ali je od njega ubedljivo bolji bio Novozelanđanin Izrael Adesanja. Brazilac je govorio o razlozima svog poraza.

Adesanja je u drugoj rundi nokautirao Brazilca posle dominantne predstave.

Povezano

Trebalo je mi je više vremena da se prirpemim za Adesanju, mnoge su se stvari dogodile pre tog meča. Ne volim da pričam jer to zvuči kao izgovor, ali noga mi je bila u totalnom ‘autu’, nije trebalo da se borim. Možda bi bilo bolje da je meč odložen za naredni vikend ili možda čak i više. Nije me on ubedio da je bolji od mene. Teško je da govorim pošto je on slavio, ali mislim da bi u nekim drugim okolnostima rezultat bio različit”, izjavio je 29-godišnji Paulo Kosta, kojem je poraz u borbi za titulu bio prvi u profesionalnoj karijeri, pa sada ima skor 13 pobeda

Na tom meču mnogo pažnje privukao je otok na grudnom mišiću, koji su mnogi povezali sa potencijalnim korišćenjem steroida, što je Adesanja oštro opovrgao.

Bile su to samo masne naslage, ali to se sada smirilo. Ako mislite posle onakve dominacije da su mi za njega bili potrebni steroidi, onda ne znam šta da vam kažem. Vrlo je moguće da se ta ginekomastija stvorila od nezdravog načina života ili pušenja marihuane. Čak mi je i doktor rekao da bi to trebalo da prestanem da radim, ali ne planiram da ikada prestanem da je konzumiram”, izjavio je Izrael Adesanja.