Naklon do poda: "Irski zmaj" prihvatio meč za pet dana

SK fight vesti 10. nov 202013:51 > 14:00
Podeli:
Francois Nel/Getty Images

Ljubitelji UFC radovali su se okršaju nekadašnjeg prvaka lake kategorije (do 70 kg) Rafaela dos Anžosa i nade Dagestana Islama Mahačeva, ali je infekcija stafilokokama sprečila ruskog borca da nastupi narednog vikenda u Las Vegasu. Ipak, događaj je spasao fantastični Pol Felder.

Borac iz Filadelfije prihvatio je ponudu UFC da izađe na megdan Dos Anžosu, uprkos činjenici da ima samo pet dana da se za meč spremi, a najimpresivnija činjenica je da će borba biti na prvobitno planiranih pet rundi.

Povezano

Gledao sam šta se sve dešava u svetu ovih dana. Gledao sam ljude kako ostaju bez posla ili umiru od raznih bolesti i rekao sam sebi – čoveče, imaš tek 36 godina. Imaš još vremena da se takmičiš i zaradiš novac. Mlad si, u formi si – idi i zabavljaj se. Šta imam da izgubim? Nisam daleko od potrebne kilaže – uz malo prekomernog unosa vode i kasnije dehidracije, uspeću lako da prođem vagu„, izjavio je 35-godišnji Pol Felder, koji u profeisonalnom oktagonu ima skor od 17 pobeda (11 prekidom) i 5 poraza, dok je u UFC na skoru 9-5.

Felder, koji često radi i kao komentator na UFC priredbama, poslenji put u oktagonu bio je 23. februara tekuće godine, kada ga je podeljenom odlukom sudija u kompetitivnom meču pobedio Den Huker. Zbog porekla poznat je i po nadimku „Irski zmaj“. 

Islam Mahačev veoma često radi sa nedavno penzionisanim šampionom lake kategorije Habibom Nurmagomedovim, a mnogi ga vide i kao naslednika sjajnog „Orla“.

Rafael dos Anžos osvojio je pojas šampiona UFC 2015. godine protiv Entonija Petisa i branio ga je protiv Donalda „Kauboja“ Serounija, ali ga je u sledećem meču pobedio Edi Alvares. U prethodna dva meča u UFC pobedili su ga Lion Edvards i Majkl Kijeza.