Neki kažu GOAT, a niko ga neće

SK fight vesti 27. nov. 202019:30 > 19:40
Podeli:
Jon Kopaloff/Getty Images

Brazilac Anderson Silva, po mnogima jedan od najvećih MMA boraca svih vremena, okončao je saradnju sa organizacijom UFC, ali 45-godišnjak trenutno ima velikih problema da pronađe novog poslodavca, pošto nije rad da okonča karijeru, a velike svetske promocije imaju drugačije planove.

Anderson Silva je početkom novembra imao svoju poslednju borbu u UFC, ali je od njega tada bolji bio Juraja Hol nokautom u četvrtoj rundi.

Povezano

Mnogi su predviđali da će Silva nastaviti karijeru u nekoj od drugih većih MMA promocija, ali to za sada nije slučaj.

Imam mnogo poštovanja prema Andersonu, veliki sam njegov fan i znam da je on jedan od najvećih boraca svih vremena. Međutim, dopada mi se roster koji mi trenutno imamo. Ostaćemo fokusirani na njega“, izjavio je prvi čovek Belatora Skot Kouker.

Za Silvu imam samo veliko poštovanje, ali trenutno mislim da bi mu najbolje bilo da se povuče“, rekao je predsednik PFL, treće najveće promocije u SAD, Rej Sefo.

Bezbednost naših boraca je primarna i mislimo da Anderson više ne bi trebalo da se bori“, izjavio je izvršni direktor promocije „Van čempionšip“ Čatri Sitjodtong, najveće organizacije u Aziji.

Od većih svetskih promocija trenutno u opticaju ostaju Rizin FF, Kombate Amerikas, kao i neke regionalne organizacije.

Silva je karijeru u UFC završio sa skorom od 34 pobede i 11 poraza, ali je u poslednjih devet mečeva sedam puta izgubio, dok mu je jedna pobeda, ona nad Nikom Dijasom, poništena jer je bio pozitivan na nedozvoljene supstance.

Silva je i dalje vlasnik najduže šampionske vladavine u istoriji UFC – prvak srednje kategorije bio je tačno 2.457 dana, a njegova strahovlada u diviziji do 84 kilograma trajala je od 2006. do 2013. godine.

Mnogi su Silvu zbog sjajnih rezultata i atraktivnog stila borbe smatrali najvećim MMA borcem svih vremena, uključujući predsednika UFC Dejnu Vajta i popularnog komentatora Džoa Rogana.