"Jutuber" i bivši NBA košarkaš – boksuju, i to ozbiljno

SK fight vesti 28. nov 20209:53 > 9:58
Podeli:
Getty Images/Emilee Chinn

U noći između subote i nedelje boksovaće zvezda Ju tuba i bivši NBA košarkaš, a pitanje koje se logično postavlja jeste – zašto?

Povezano

Džejk Pol do sada je zapravo već imao dve borbe, ali samo sa kolegama „jutuberima“, dok će se Nejt Robinson prvi put zvanično oprobati u boksu.

Sve je počeo u maju, kada je 36-godišnji Robinson dao intervju za TMZ.

„Ja sam vrhunski sportista. Ako me pobediš, to će biti najveće dostignuće u tvojoj bokserskoj karijeri, ili karijeri ‘influensera’ na društvenim mrežama, svejedno. Hajde dođi onda da to učiniš. Rizikujem sve zbog tebe, hajde da se borimo, jednostavno je“, rekao je omaleni, 175 cm visoki Robinson.

Ne postoji zapravo prava svađa između njih dvojice, samo su malo začinili borbu, a Robinson je izjavio da se raduje što će se posle „fudbala na koledžu i 11 godina NBA oprobati i u boksu“. Ali i druga strana ima motiv.

„Za mene je to savršena borba jer svi misle da sam samo lepi dečak sa Ju tuba, ali ljudi će videti koliko ozbiljno shvatam ovaj sport i koliko sam dobar u njemu. Planiram da ga nokautiram u prvoj rundi“, kaže 23-godišnji Pol, na čiji je kanala na Ju tubu „pretplaćeno“ više od 20 miliona ljudi.

Glavna borba večeri, Majk Tajson na Reja Džona juniora, počinje u 3.00 u noći između subote i nedelje, u okviru spektakla u Los Anđelesu boriće se i Pol i Robinson, a na Sport klubu 3 u subotu od 20.35 gledajte duel dvojice teškaša – Danijela Duboe i Džoa Džojsa.