Iskustvo presudilo: Džojs zaustavio Dubou u 10. rundi

SK fight vesti 29. nov. 20206:19 > 14:06
Podeli:
Džo Džojs
Julian Finney/Getty Images

Meč koji su ljubitelji teške kategorije dugo očekivali nije razočarao - u britanskoj "Borbi veka" Džo Džojs je u desetoj rundi nokautom slavio protiv Danijela Duboe u Londonu.

Duboi je oko oticalo od četvrte runde, Džojs je sjajno radio prednjim direktom, a u desetoj rundi mogli smo da vidimo i rasplet. Posle još jednog udarca Duboa je klekao na koleno, a posle sudijskog brojanja uspeo je da se vrati iz „nokdauna“. Međutim, sudija je odmah prekinuo meč uvidevši da mladi teškaš nije u stanju da nastavi duel.

Dobio sam neke snažne udarce, i poštujem Danijela, ali to sam već osetio u prošlim borbama. Moj prednji direkt je dobro funkcionisao i naneo mu je velike probleme. Može da pokuša ponovo sa mnom, spreman sam za njegove udarce”, izjavio je posle meča 35-godišnji Džo Džojs.

Džojs, osvajač srebrne medalje sa Olimpijskih igara iz Rio de Žaneira 2016. godine, došao je tako do titula prvaka Evrope, Komonvelta i Velike Britanije i u narednom periodu ga očekuje prilika da se bori za ono najbitnije – jednu od četiri najveće svetske titule, koje trenutno drže Entoni Džošua i Tajson Fjuri.

Džojs, koji sada ima skor od 12 pobeda (11 KO) u 12 profesionalnih mečeva, tako će „preskočiti“ Dubou i posle Aleksandra Usika i postati drugi na listi izazivača organizacije WBO. To znači da će biti prvi izazivač Ukrajincu ukoliko on učini da Entoni Džošua ostane bez svog WBO pojasa.

Zanimljivo je da su se Džojs i Usik već susreli 2013. godine u Svetskoj seriji boksa, a tada je slavio sjajni Ukrajinac.

Duboa sada ima skor od 15 pobeda (14 KO) i jednog poraza, ostao je bez titula, ali nema sumnje da je pred 23-godišnjakom velika karijera u najtežoj diviziji svetskog boksa.

Danijel Duboa
Julian Finney/Getty Images