Ametović ostavio srce u ringu, nijanse odlučile pobednika

BSS

Mladi srpski bokserski as Omer Armetović zaustavljen je u drugom kolu Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce koje se održava u beogradskoj Areni.

Četvorostruki šampion Srbije, dvostruki bronzani sa evropskih šampionata, Zlatna juniorska rukavica Srbije 2021 Omer Armetović nije imao sreće. U drugom kolu 19-godišnji Ametović borio se u kateogriji do 48 kilograma protiv deset godina starijeg takmičara iz Kazahstana Temirtasa Zusupova i ostavio srce u ringu. Nijanse su odlučile pobednika ovog meča, a pobeda je otišla na konto Kazahstanca rezultatom 4:1.

Od našeg Ametovića se tek očekuju vrhunski rezultati, on je uz takođe naše reprezentativce Aličića i Memića najmlađi učesnik SP u boksu u prestonici Srbije. Njegovo vreme tek dolazi, a to je pokazao pobedom u prvom kolu SP u Beogradu protiv predstavnika Turske. Verujemo da će nam naš Beli iskovati medalju na šampionatu Starog kontinenta 2022. godine. Njegov kvalitet, hrabrost, srce i želja za pobedom Srbije su uvek na visokom nivou i on je svetla budućnost srpskog boksa”, rekao je selektor boks selekije Srbije Milan Piperski.

U prvoj sesiji šestog dana takmilčenja (30. Oktobar) osmi meč u ring B boksuje naš Vladimir Mirončikov protiv Turčina Kana Ajkutsuna 80 kg. U drugoj sesiji do 18 časova treći meč ring A naš Pavel Fedorov u kategoriji do 63,5 kg bori se protiv Turčina Kerema Oezmena, dok će u 13. meču druge sesije u ringu A šampion Srbije Almir Memić voditi bitku protiv Nemca Kevina Šumana u kategoriji do 75 kg.

U nedelju 31. oktobra raspored mečeva srpskih boksera je sledeći: od 13:00 časova 10. meč ring A Vladan Babić – Mahammad Abdullayev (AZE) +92 kg, 18:00 časova 3. meč ring A Semiz Aličić – Edgaras Skurdelis (LTU) 80 kg, 9. meč ring A Sadam Magomedov – Džemal Bošnjak (BIH) 92 kg.

Komentari

Vaš komentar