Bivol nadoknađuje propušteno – tri borbe u 2021. godini

SK fight vesti 23. feb 202117:54
Podeli:
Dmitrij Bivol
Photo by Christian Petersen/Getty Images

WBA šampion u poluteškoj kategoriji Dmitrij Bivol nije se borio od oktobra, a ako je suditi po rečima Edija Herna, to će nadoknaditi u 2021. godini.

Bivol, koji ima skor u karijeri 17-0 (11 nokauta), trebalo bi da u mesecima pred nama ima tri borbe. Prvu sa Kregom Paukom Ričardsom koja bi poslužila kao uvod u okršaj sa Gilbertom Zurdom Ramirezom (41-0, 27 pobeda nokautom) i, ukoliko sve prođe kako treba, sastaće se u borbi za neprikosnovenog šampiona u poluteškoj kategoriji s Arturom Beterbijevom, vlasnikom IBF i WBC pojaseva.

„Dopada mi se ta borba s Ramizerom, to bih voleo da zakažemo za leto, ali pre toga bih dao Ričardu priliku. Ako Džo Smit osvoji svetsku titulu, onda će se Beterbijeb boriti s njime, i to je dobra borba. Zatim bi trebalo da organizujemo borbu Beterbijeva i Bivola, to bi bio izvrstan okršaj“, kaže Edi Hern i dodaje:

„Problem s Dmitrijem Bivolom jeste što još nije naširoko poznat, a zarađivao je mnogo novca. Tržiđte se sada promenilo i bilo mu je teško da nađe borbe“.

Bivol ima 30 godina, a poslednji put borio se u oktobru 2019, kada je savladao Kastilja Lenina jednoglasnom odlukom sudija.

Komentari

Vaš komentar