Džošua: Napravio bih od Fjurija superzvezdu

Podeli:
Reuters/Andrew Couldridge

Entoni Džošua braniće u subotu u Londonu pojas šampiona sveta u superteškoj kategoriji u WBA, IBF i WBO verziji protiv Bugarina Kubrata Puleva. Biće to njegov prvi meč posle skoro godinu dana odnosno od pobede protiv Endija Ruiza, kojom se vratio na tron.

Međutim, britanski as kao da je već u mislim u meču sa Tajsonom Fjurijem, koji bi po mnogima pokazao ko je najbolji superteškaš današnjice. Pregovori za ovu borbu uveliko traju. Najviše je zapelo naravno oko para. Fjuri je odbio ponudu da se zarada deli 60:40 odsto u korist Džošue. Sada se razgovora o tome da novac od borbe ravnopravno podele.

povezane vesti

Fjuri je imao zanimljivu karijeru. Sa mnogo padova i uspona. Često se borio sa rivalima, koji nisu njegova klasa. Mislim da treba da dođe u moju menadžersku agenciju. Napravili bi od njega superzvezdu. Ima ogroman potencijal da to i bude“, rekao je Džošua.

Fjuri je u centar pažnje dospeo posle spektakularne pobede i nokauta protiv Dionte Vajdlera u februaru ove godine. To mu je donelo i nominaciju za „Sportsku ličnost godine“ u izboru BBC. Međutim, „Kralj cigana“ je tražio da ljudi ne glasaju za njega, jer njemu takva priznanja ne trebaju i da je on „šampion  iz naroda“.

Iskreno meni taj njegov video u stvari pokazuje da on prihvata nagradu, a ne „da ne želi da bude deo cele priče“. Razgovaraćemo sa ljudima iz njegovog tima o svim detaljima i nadam se da ćemo imati borbu, koju svi očekuju“, izjavio je Džošua.

U dosadašnjoj karijeri Džošua ima 24 borbe. Pobedio je 23 puta uz 21 nokaut, a jedini poraz doživeo je od Ruiza. Bio je i olimpijski šampin na Igrama u Londonu 2012. godine. Fjuri sa druge strane ima 31 borbu. Pobedio je u 30 mečeva, 21 je dobio nokautom, dok je samo jednom njegov duel okončan nerešenim rezultatom.

 

Komentari

Vaš komentar