Edi otkrio Hrgovićevog rivala: Sledi pohod na svetsku titulu

Reuters/Andrew Couldridge

Najmoćniji promoter u svetu boksa trenutno je Britanac Edi Hern, a na zvaničnom Jutjub kanalu promocije „Mečrum boksing“, na čijem je čelu, govorio je između ostalog i o sledećim koracima u karijeri hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića. Zagrepčanina mnogi vide kao budućnost najteže divizije, a deluje da mu u narednom duelu sledi veliki ispit.

Hrgović je bokser za kojeg dogovaramo meč protiv Martina Bakolea. Mislim da je to odlična borba za obojicu i nadam se da će uskoro biti dogovorena. Filip je spreman, ponudili smo meč i Majklu Hanteru, ali od njega nismo dobili povratnu informaciju. To bi takođe bila sjajna borba„, objasnio je Edi Hern.

Bakole, bokser iz DR Konga, u profesionlnim mečevima ima skor od 16 pobeda i 1 poraza, a najveći „skalp“ mu je Poljak Marijuš Vah.

Najvažnije je da je Hrgović spreman. Jedan je od najboljih teškaša sveta i do kraja ove godine gledaćete ga u ozbiljnim ispitima. Verujem da se do kraja ove godine može dovesti u poziciju iz koje će ući u borbu za svetsku titulu„, izjavio je promoter za Filipa „El Animala“ Hrgovića.

Hrgović ima 28 godina, a pre profesionalne karijere bio je veoma uspešan kao amater, a najveći uspeh doživeo je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru kada je osvojio bronzanu medalju u superteškoj kategoriji. Hrvat sada ima skor od 12 pobeda (10 KO) u 12 profesionalnih mečeva, a ostaje da se vidi ko će mu biti naredni protivnik.

Komentari

Vaš komentar