EP: Odlična Biserka Radulović, slede borbe za OI

Podeli:
KSCG

Crnogorska karate reprezentativka Biserka Radulović nastup u katama na 56. Evropskom prvenstvu u Poreču završila je u trećem, a Vladimir Mijač u drugom krugu takmičenja.

Biserka Radulović je kao drugoplasirana u grupi izborila plasman u drugu rundu šampionata, a za izvođenje kate Gojušiho dai dobila je 23,8 poena. Ona je u drugom krugu kao treća u grupi sa 24,54 bodova izborila treću rundu, u kojoj je završila na četvrtoj poziciji (23,54) i ostala bez borbe za medalju. Ostao je utisak da je takmičarka iz Crne Gore oštećena, ali…

Prednost u trećem kolu dobile su Francuskinja Alesandra Ferasi i Nemica Džasmim Džetner, od koje je Biserka Radulović bila bolje plasirana u prve dve runde.

Mnogo sam trenirala i sve uložila u prvenstvo i to se videlo. Dala sam maksimum i uživala u takmičenju. Ostaje žal jer sam mogla da izborim mesto među devojkama koje će se boriti za medalju, uverena sam das am mogla i do medalje, ali…”, rekla je Biserka Radulović, zatim se zahvalila matičnom klubu Budućnost i Karate savezu Crne Gore, pa nastavila:

Savez mi je obezbedio učešće na dve Premijer lige, što mi je pomoglo da se bolje spremim. Hvala i svom treneru Radomiru Obreniću koji je direktno zaslužan za moju spremnost ove godine i porodici koja me neizmerno podržava”.

Biserka Radulović je na Evropskom prvenstvu ostala bez prilike da se bori za medalju, ali nema vremena za tugovanje, jer Biserku uskoro očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

Vladimir Mijač je kao drugi u grupi izborio plasman u drugu rundu šampionata, a za katu Gojušiho šo ocenjen sa 23,78 bodova. U drugom krugu sa 22,46 bodova završio je na šestom mestu.

U nastavku prvog takmičarskog dana na tatami će takmičari u borbama.

Od crnogorskih karatista nastupiće Mario Hodžić (do 75), Nikola Malović (do 84), Predrag Smolović (preko 84), Ksenija Rajović (do 61), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68).

Komentari

Vaš komentar