Fjuri: Bilo bi skandalozno da se opet ne borim sa Džošuom

SK fight vesti 15. nov 202216:242 komentara
Tajson Fjuri
Image ID: 0030370672 via Guliver

Šampion sveta u teškoj kategoriji u verziji WBC Tajson Fjuri smatra da mu je borba sa Entonijem Džošuom neophodna pre kraja karijere i da će publika biti uskraćena za spektakl ako ne dođe do tog duela.

Fjuri je već nekoliko puta pokušao da okonča karijeru ili govorio o penziji, ali kaže da ima nedovršena posla sa Džošuom, sa kojim je već pregovarao oko potencijalnog duela u decembru. Pošto dogovor sa Entonijem nije postignut, „Kralj Cigana“ je za 3. decembar zakazao borbu sa teškaškim šampionom u WBA verziji Derekom Čisorom. Tajson će u meču na stadionu Totenhema braniti zeleni WBC pojas. To će biti treći takav duel dvojice boksera, a 34-godišnjak je 2011. i 2014. bez većih problema savladao svog izazivača.

POVEZANO:

„Trenutno nisam spreman da završim karijeru, želim da se borim sa Džošuom – godinama pokušavamo da dogovorimo međusobni duel. Publika želi da vidi naš meč, kao ljubitelj boksa to osećam. Tokom poslednjih četiri ili pet godina, svetom boksa vladaju trojica velikana – Diontej Vajlder, Džošua i ja“, izjavio je 34-godišnjak i dodao:

„Džošua i Vajlder su ‘pali’, samo sam ja ostao. Odjednom su se pojavili novi šampioni – Džo Džojs, Danijel Duboa i Oleksandr Usik i pokvarili našu predstavu. Postoji čitava generacija izvrsnih boksera, bitno je uveriti se da mogu da pobeđujem i nove rivale. Ipak, smatram da bi bilo skandalozno da ne dođe do borbe sa Džošuom“.

Fjuri je do sada u karijeri zabeležio 31 pobedu i jedan nerešen rezultat.

Komentari

Vaš komentar