Fjuri: Sportisti zaslužuju još više miliona

SK fight vesti 12. jan 202111:482 komentara
Podeli:
REUTERS/Steve Marcus

Tajson Fjuri, šampion sveta u superteškoj kategoriji u WBC verziji, ističe da vrhunski sportisti zaslužuju ogroman novac koji dobijaju pa i više od toga.

Ljudi samo vide glamur, koji okružuje sportiste i velike mečeve. Ne znaju za težak rad. Ne znaju za trčanje po kiši, snegu, ledu. Ne vide rad do kasno u noć i rano ustajanje. Svaki bokser, svaki sportista krvavo dođe do tih miliona“, rekao je Fjuri.

povezane vesti

Tajson ističe da su sportisti od malih nogu u posebnom režimu.

Od kada napunite 11 ili 12 godina imate stalno istu rutinu. Morate da trenirate bez obzira na vremenske uslove, na bolove. Zbog toga poručujem svima da nikada ne potecenjuju sportiste, jer ne znaju koliko je odricanja potrebno da bi došli do vrha“, kaže britanski as.

Fjuri je u svojoj profesionalnoj karijeri imao 31 meč. Ostvario je 30 pobeda i imao samo jedan nerešen meč. Samo od meča za titulu u superteškoj kategoriji u kojem je savladao Dionte Vajdlera, Fjuri je inkasirao preko 20 miliona evra.

Očekuje se da bi njegova borba protiv Entonija Džošue za objedinjavanje svih pojaseva u superteškoj kategoriji mogla da vredi oko pola milijarde evra. Taj meč još uvek nije dogovoren, a ljubitelji boksa se nadaju da će do njega doći tokom ove godine.

Komentari

Vaš komentar