Fjuri: Usik, ti si sledeći – pi***, razbiću te!

Derek Čisora, Tajson Fjuri
Warren Little/Getty Images

Šampion sveta u teškoj kategoriji u WBC verziji Tajson Fjuri se posle pobede nad izazivačem Derekom Čisorom obratio šampionu u WBA, WBO, IBF i IBO verzijama Aleksandru Usiku, koji je uživo posmatrao taj duel u Londonu.

Fjuri je tehničkim nokautom u poslednjoj rundi savladao Čisoru, sa kojim je inače blizak prijatelj i tako odbranio šampionski pojas.

SK FIGHT:

Usik se na Fjurijev poziv približio ringu pošto se borba završila i odmeravao je poglede sa Britancem kraj konopaca. Ukrajinac je meč pratio u društvu još jednog teškaša Džoa Džojsa, koji se ubrzo pridružio spektaklu čiji su glavni protagonisti upravo njegove kolege i rivali.

„Gde je Usik? Ne vidim ga. Gde je zec? Usik, ti si sledeći! Prebiću te. Mi se borimo u narednoj borbi, jadniče! Pi***, bićeš premlaćen. Pogledajte ga na šta liči, sićušan je. Mali patuljak je umislio da je veliki jer je prebio bodibildera Entonija Džošuu“, rekao je 34-godišnjak i dodao:

„Ja nisam takav, gubitniče. Razbiću te. Već sam pobedio jednog Ukrajinca – Klička. Prebiću i tebe, ružni čoveče. Mali ružni čoveče – samo se smej, ali ja ću ti okončati karijeru.“

Fjuri u karijeri ima skor od 32 pobede i jednog remija, bez poraza. Usik je neporažen sa skorom 20-0. Zasad nijedan od dvojice nema zakazanu narednu borbu, a ljubitelji boksa se nadaju da će prvi put u 21. vemu dobiti nekoga ko će objediniti četiri velike titule u svetskom boksu u teškoj kategoriji. Poslednji apsolutni „kralj“ teškaša bio je Lenoks Luis.

U međuvremenu je najbliže tom zvanju došao Vladimir Kličko, držao je sve titule osim WBC, koja je bila u vlasništvu njegoovg brata Vitalija, ali braća nikada nisu pomišljala na to da se sastanu u profesionalnom meču.

Komentari

Vaš komentar