„Kanelo kao Tajson – da je veći, pobedio bi i Džošuu“

SK Fight 5. mar. 202111:51 > 11:53
Podeli:
Canelo Alvarez
REUTERS / Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Prethodnog vikenda meksički bokser Saul „Kanelo“ Alvares odbranio je na „Hard Rok“ stadionu u Majamiju svetske titule u verzijama WBC i WBA u super srednjoj kategoriji (do 76 kg). Nadmoćno je pobedio Turčina Avnija Jildirima, čiji je ugao morao da preda meč posle treće runde, a o meksičkoj superzvezdi je posle te borbe govorio i Jildirimov menadžer Ahmet Oner.

Naredni meč za boksera iz Gvadalahare biće veliki izazov – protivnik će mu biti neporaženi Britanac Bili Džo Sonders.

Kanelo Alvares:

Ljudi su ljuti jer Jildirim nije pružio jak otpor i ja to razumem. Međutim, takvi ishodi su često viđani u prošlosti kada govorimo o nastupima najvećih. Majkl Spinks je izgubio od Majka Tajsona u jednoj rundi, kao i Maks Šmeling od Džoa Luisa. Kanelo je prava superzvezda. Čast mi je bila da komuniciram sa njim i njegovim timom – to su veliki profesionalci. Mislim da niko ne može da ga pobedi u super srednjoj kategoriji“, izjavio je Ahmet Oner.

Kanelo je zaista ’čudovište’ – da je malo veći, mogao bi da pobedi Entonija Džošuu. Što se tiče prekida, morali smo da zaustasvimo meč kada Avni posle jednog udarca Kanela više nije reagovao na savete iz svog ugla“, rekao je Jildirimov menadžer.

Kanelo u karijeri ima skor 55-1-2, od toga 37 pobeda nokautom. Jedini poraz doživeo je od Flojda Mejvedera 2014.

Komentari

Vaš komentar