Kik boks: B – Gym tim ponovo najbolji klub u Srbiji!

SK fight vesti 28. jan 202118:45
Podeli:
Kik boks klub B gym

Kik boks klub iz Batajnice, poznat kao "B - Gym tim", proglašen je najboljim klubom u Srbiji, drugu godinu zaredom od 63 registrovana kluba pri nacionalnom savezu. Sa 29 nastupa u 2020. godini, B - Gym je zasluženo odneo 13 zlata, 3 srebra i 7 bronzi u svim disciplinama.

Najbolji klub u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji u Low kick-u

Sa osvojenih 6 zlata na održanom državnom prvenstvu u disciplini Low kick,  B- Gym je proglašen za najbolji klub u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, a takmičar Lazar Stupar za najboljeg juniora prvenstva.

Takmičenje u Low Kick-u obeležio je i povratak u ring svetskog šampiona Luke Spremo. Nakon dve godine pauze, Spremo je ponosno ušao u ring, a iz njega izašao sa osvojenim zlatom u istoj disicplini kao senior A klase B-Gym tima.

Šest zlata i u disciplinama Full Contact, K1 Rules i Kick Light

Na državnom prvenstvu u diciplini Full Contact, sva tri takmičara koja su učestvovala u borbama za odličija osvojila su zlatne medalje. Mečevi su bili pravi spektakl međutim, ove godine takmičari su bili uskraćeni za ovacije publike, usled pandemije Korona virusa.

B – gym su ponosnim učinile i Miljana Sarić  i Jelena Batić seniorke u kategorijama do 60 i do 65kg, koje su osvojile zlatne medalje u disciplini K1 Rules.

U tatami disciplini Kick Light, za B – Gym tim zlato je uzeo kadet Mihajlo Trifunović, koji je sa pobeđena tri meča, postao državni prvak u kick light – u.

Na međunarodnim takmičenjima zlata i u disciplini point fighting

U kategorijama deca i pioniri, Milica Peter i Jovan Kovrlija su u ime B – gym tima osvojili dve medalje (srebro i bronzu), u konkurenciji preko 40 zemalja na evropskom kupu „Karlovac Open“.

Ubrzo nakon toga, na međunarodnom takmičenju Grand Prix u Sarajevu osvojena su četiri zlata u disciplini Point fighting čime se nažalost za B – gym završila takmičarska godina na međunarodnom planu.

Point fighting ekipu činili su Jovan Kovrlija, Andrej Todorović, Nikolina Ristić i Milica Peter, kao najmlađi takmičari našeg kluba u ovoj disciplini.

Prvi klub u Srbiji koji podučava disciplini Point fighting

Inače, B – Gym tim je prvi klub u Srbiji koji je tokom 2019. godine počeo da radi na razvoju discipline Point Fighting u Srbiji, koja je najmasovnija disciplina u svetu. Ova disciplina daje mogućnost najmlađim takmičarima da postanu deo takmičarskog sveta i to pre 12 godine, za razliku od drugih kik boks disciplina.

Tradicija „B – Gym“ tima duga 18 godina

B –Gym  je klub sa tradicijom dugom 18 godina, a njegov idejni pokretač jeste glavni licencirani trener Srđan Matić. Matić je svoju karijeru obeležio sjajnim rezultatima, što kao takmičar,  što kao trener. Karijeru je započeo davne 1998. godine, a pre ovog borilačkog sporta bavio se i karateom od svoje sedme godine. Srđan Matić je postao najmlađi trener reprezentacije još 2008. godine, te je i danas jedan od trenera nacionalnog tima, kao i predsednik Kik boks saveza Beograda

Osim trenera Srđana Matića, B-Gym timu se 2019. godine pridružila i karatistkinja Katarina Stamatović, zadužena za obučavanje takmičara u Point fightingu, kao prvi trener u Srbiji za ovu disciplinu. Katarina je u karateu od svoje šeste godine, bivša takmičarka u borbama, osvajač nacionalnih i međunarodnih medalja i danas nosilac crnog pojasa u šotokan karateu. Od 2014. godine počela je da podučava druge u ovom borilačkom sportu, a 2019. godine se pridružila kik boks klubu iz Batajnice kao drugi licencirani trener.

Komentari

Vaš komentar