OI (Q): Nenad Dulović i Biserka Radulović nisu uspeli

Podeli:
KSCG

Crnogorski karatisti, Nenad Dulović u borbama i Biserka Radulović u katama, nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju.

Dulović je na završnom kvalifikacionom turniru u Parizu, u kategoriji do 67 kilograma, zaustavljen u trećem kolu. Nenad je bio slobodan na startu takmičenja, u drugom kolu je pobedio Fredrika Abubakara iz Kenije sa 4:2, dok je u trećem izgubio od Rusa Jevgernija Plahutina sa 4:3.

Ruski borac nije uspeo da se domogne finala, poražen je u polufinalnom duelu od Eraja Samdana iz Turske sa 2:0, čime je Duloviću zatvorio vrata repesaža. Dulović je u meču protiv Plahutina od početka bio u vođstvu, vodio je 1:0 i 3:1, a odlučujući poene ruski borac je zabeležio u posljednjih pet sekundi.

Biserka Radulović je, sa katom Gojušiho dai, takmičenje završila u prvom krugu. Ona je bila petoplasirana sa 22,8 bodova u grupi od 11 takmičarki. Za olimpijsku vizu na turniru u Parizu borilo se 49 takmičarki u katama i 68 karatista u kategoriji do 67 kilograma.

Drugog dana takmičenja, 12. juna, na tatami će Mario Hodžić u kategoriji do 75 kilograma. Mario koji je nedavno poražen u borbi za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, ali je osvojio srebrnu u ekipnoj konkurenciji, slobodan je u prvom kolu. U drugom čeka boljeg iz duela između Meksikanca Huliana Karlosa Viljareala i Danca Jonasa Frisa-Pedersena.

U nedelju, 13. juna, za olimpijsku vizu će se boriti Nikola Malović (preko 75 kilograma) i Marina Raković (preko 61 kilograma). Plasman na Olimpijske igre izboriće osvajači medalja po kategorijama.

Komentari

Vaš komentar