Posle Majka vraća se i Ivander: Sa 58 godina opet u ringu

SK Fight 12. apr 202117:09 > 17:181 komentar
Podeli:
Evander Holyfield
Bobby Ellis/Getty Images

Još jedna legenda boksa vratiće se u ring u egzibicionom duelu – nekadašnji neprikosnoveni šampion sveta u kruzer i teškoj kategoriji Ivander Holifild boriće se petog juna protiv još jednog veterana, 47-godišnjeg Kevina Mekbrajda.

Borba Holifilda i Mekbrajda održaće se u okviru priredbe na kojoj će glavni meč biti između Teofima Lopesa i Džordža Kambososa, a bokser iz Bruklina će braniti svoje titule u lakoj kategoriji. Lopes je u prethodnom meču u oktobru 2020. godine slavio protiv Ukrajinca Vasilja Lomačenka.

Boks:

Mnogo se govorilo o egzibicionom duelu Ivandera Holifilda i Majka Tajsona, koji bi imao humanitarni karakter, ali za sada ta borba nije organizovana.

Ivander “Prava stvar” Holifild jedan je od najvećih boksera sa kraja 20. veka, a zvanično se povukao još 2011. godine. Karijeru je završio sa skorom 44 pobede, 10 poraza, dva remija je jednog poništenog meča.

Holifildov protivnik Kevin Mekbrajd ima 47 godina, a najpoznatiji je po tome što je bio poslednji protivnik Majka Tajsona u profesionalnom ringu. On je “Gvozdenog Majka” zaustavio u šestoj rundi 2005. godine, posle čega Tajson nikada nije imao profesionalni duel.

Mekbrajd je poslednji put u zvaničnom meču nastupio 2011. godine, kada ga je pobedio Poljak Marijuš Vah. On je u poslednjih sedam mečeva svoje karijere imao šest poraza, pa se od boksa oprostio sa skorom 35 pobeda, 10 poraza i 1 remi.

Komentari

Vaš komentar