„Prvo Usik, pa onda pobednik duela Fjuri-AJ“

Podeli:
Džo Džojs
Julian Finney/Getty Images

Britanski bokser Džo Džojs pobedon mad Danijelom Dubuoom iskoračio je kao jedan od potencijalnih izazivača za neku od četiri prestižne svetske titule u bliskoj budućnosti, a njegov menadžer govorio je o smeru u kojem će ići karijera 35-godišnjeg boksera iz Londona.

Džojs je u novembru bio bolji od Duboe nokautom u desetoj rundi i tako najavio velike borbe u narednim mečevima.

Džo je zaslužio šansu za svetsku titulu i mislim da je veoma blizu tome. Želimo najveće borbe – ako se ne borite sa najboljima, koja je onda poenta boksa? Govorili su nam da se samozavaravamo da ćemo pobediti Dubou i da će on Džoa završiti za jedn urundu. Sada nam je sledeća stanica Aleksandar Usik“, izjavio je menadžer Džoa Džojsa Sem Džons.

Nadam se da će se sve to dogoditi ubrzo, a onda kasnije ko zna? U 2022. godini možda se ukaže prilika za meč u kojem će se sa Džoom u ringu naći i bolji iz duela između Entonija Džošue i Tajsona Fjurija“, rekao je mandžer

Džojs ima skor od 12 pobeda (11 KO) u 12 profesionalnih mečeva, tako će „preskočiti“ Dubou i posle Aleksandra Usika i postati drugi na listi izazivača organizacije WBO. To znači da će biti prvi izazivač Ukrajincu ukoliko on učini da Entoni Džošua ostane bez svog WBO pojasa. Džojs je takođe osvajač srebrne medalje sa OI u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Zanimljivo je da su se Džojs i Usik već susreli 2013. godine u Svetskoj seriji boksa, a tada je slavio sjajni Ukrajinac.

Komentari

Vaš komentar