Superliga za rvače jača nego ikad

SK Fight 28. okt 202213:521 komentar
FOTO: Rvački savez Srbije

Posle istorijskog uspeha rvačke reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Beogradu gde je osvojeno čak pet medalja, četiri zlata i jedna bronza, počelo je i izuzetno kvalitetno takmičenje u domaćoj Superligi.

Devet klubova bori se za trofej, a titulu šampiona brani subotički Spartak.

povezane vesti

„Napravili smo veoma zanimljiv sistem takmičenja. Svakog vikenda održavaju se takozvani triagonali. Po tri ekipe u tri grada odmeravaju snage“, sa ponosom ističe komesar za takmičenje rvačke Superlige Srbije Milan Jelić i dodaje:

„Na svakom meču imamo deset težinskih kategorija, veliki je broj uzbudljivih mečeva, a o kvalitetu najbolje svedoči podatak da se u domaćoj ligi takmiče svi osvajači medalja na nedavno završenom Svetskom prvenstvu“.

Prema sistemu takmičenja, četiri prvoplasirane ekipe izboriće učešće u plej-ofu:

„Šampionat Srbije trebalo bi da bude završen 3. decembra. Nadamo se da će kalendar biti ispoštovan, jer nekoliko mečeva je moralo da bude odloženo zbog učešća pojedinih rvača u reprezentativnim akcijama na međunarodnoj sceni. Ali, ono što je najvažnije je da je rvanje u našoj zemlji posle Svetskog prvenstva dobilo novi zamajac“.

Kao glavni favorit za titulu izdvaja se zrenjanski Proleter.

„Ekipa koja u svojim redovima ima braću Nemeš, Viktora i Matea, zatim Zuraba Datunašvilija sigurno je među pretendentima za najviši plasman, ali ne treba zaboraviti ni aktulenog šampiona Spartak, Radnički iz Beograda, Partizana, koji takođe imaju veoma dobre timove. Svakako nam predstoji mnogo uzbuđenja i pravi užitak za sve ljubitelje rvanja u Srbiji kojih je sve više i to nas posebno raduje“, zaključio je Jelić.

 

Komentari

Vaš komentar