SP: Treća medalja za CG, bronza za Milenu Jovanović

COK

Crnogorska karatiskinja Milena Jovanović osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u turskoj Konji. Emre Saljiu je stigao do svetskog trona i zlata, dok je Jovana Damjanović osvojila bronzano odličje.

Mlađa seniorka Omladinca, Milena Jovanović, savladala je u meču za treće mesto i plasman na pobedničko postolje Ivanu Perović iz Srbije sa 3:1. To je njena četvrta medalja na šampionatima Evrope i sveta u mlađim kategorijama.

Ima još kadetsku bronzu sa šampionata sveta 2017. na Tenerifima, juniorsko srebro sa Evropskog prvenstvu u danskom Alborgu 2019. i zlatno sa prošlogodišnjeg šampionata Evrope za mlađe seniorke u finskom Tampereu.

Milena je na startu takmičenja u kategoriji preko 68 kilograma, eliminisala Anusruti Prakaš iz Indije sa 8:0 i Hrvaticu Miu Greto Zorko sa 1:0, dok je u meču za polufinale sudijskim izjašnjavanjem poražena od Čehinje Marine Sačove  – 0:0.

KSCG

Jovanović je, nakon što je Čehinja plasmanom u finale povukla u repasaž, borbu za medalju izborila pobedom protiv Elmedine Istogu sa 6:1.

Kao petoplasirani završio je mlađi senior Nemanja Mikulić u kategoriji do 84 kilograma. On je u meču za treće mesto i bronzanu medalju poražen od Mohamada Aljafarija iz Jordana 4:1.

Karatista Bijele je u prvom kolu, sudijskom izjašnjavanjem, eliminisao Hasana Arslana iz Turske (0:0), u drugom je bio bolji od Kanađanina Itana Smola sa 4:0, a u trećem od Mihajla Vasilića iz Srbije sa 2:0. Plasman u polufinale izborio je pobedom protiv Mađara Adama Dvoraka sa 1:0, a od finala odvojio ga je poraz od Italijana Matea Fiorea sa 1:0.

Komentari

Vaš komentar