SP u Dubaiju: Karatisti Crne Gore ciljaju medalje

Podeli:
Foto: KSCG

Crnogorski karate na Svetskom prvenstvu u Dubaiju predstavljaće 14 takmičara, saopšteno je iz Karate saveza. Šampionat je na programu od 16. do 21. novembra, a okupiće više od hiljadu karatista iz 117 država sveta.

U muškoj konkurenciji, u borbama pojedinačno, takmičiće se Nenad Dulović (do 67 kilograma), Balša Miličković (do 75), Nikola Malović (do 84) i Predrag Smolović (preko 84), a u ženskoj Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 55), Ksenija Rajović (do 61), Marina Raković (do 68) i Milena Jovanović (preko 68).

Samo za ekipni nastup prijavljena je Vasilisa Bujić, a crnogorsku ekipu u borbama čini će još Marina Raković, Milena Jovanović i Ksenija Rajović.

KSCG

U katama pojedinačno nastupiće Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji sa Kenanom Nikočevićem i Arijanom Kočanom čini muški kata tim. Predvodiće ih selektori Slobodan Vlahović, Žarko Raković i Nela Tatar.

U utorak, 16. novembra,  prvog takmičarskog dana, na tatami će izaći Predrag Smolović, Milena Jovanović, Nikola Malović, Marina Raković i Balša Miličković.

KSCG

Dan kasnje boriće se Ksenija Rajović, Nenad Dulović, Jovana Strujić i Anja Jović. U četvrtak, 18. novembra, će na tatatmi će kataši Vladimir Mijač i Biserka Radulović, dok su za 19. novembar predviđena ekipna takmičenja u katama i borbama.

Mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno sun a programu 20. novembra, dok će se dana kasnije za odličja boriti ekipe.

Komentari

Vaš komentar