Sprema se ogroman transfer? Soldić u Londonu sa vrhuškom UFC

Podeli:
Roberto Soldić
Lukasz Sobala PressFocus NEWSPIX.PL --- Newspix.pl via Guliver

Hrvatski velteraš Roberto Soldić naširoko se smatra jednim od najboljih MMA boraca na svetu koji nisu deo platnog spiska UFC. Popularni „Robokap“ je trenutno šampion poljske promocije KSW u dve kategorije – do 77 i do 84 kilograma. Budući da je uspostavio dominaciju u ovoj organizaciji, već godinama se govori o tome da bi mogao da se oproba i na najvišem mogućem nivou – u UFC.

Roberto Soldić (27) je u subotu uveče u londonskoj „O2 areni“ prisustvovao veoma uspešnoj UFC priredbi kao gledalac, a mnogima je pažnju privukla činjenica da je borbe gledao u društvu visokih funkcionera UFC – Hantera Kembela i Džejsona Hausa.

UFC:

Borac iz Viteza je u decembru pobedio još jednu KSW legendu Mameda Kalidova i tako postao KSW šampion u dve divizije, a u ugovoru sa tom poljskom promocijom ima još jednu borbu. U profesionalnim borbama ima skor od 20 pobeda (17 KO, 1 sabmišn) i 3 poraza.

Govoreći o potencijalnom prelasku u UFC, Soldić je u februaru izjavio:

„UFC je UFC, bila je to promocija broj jedan dok sam odrastao, svi smo to gledali. To je san. Kada dolazim u SAD da treniram, ljudi znaju za KSW, ali to niko tamo ne gleda. U Evropi, KSW ima mnogo fanova, ali ipak je UFC najbitniji.“

UFC priredba u Londonu u subotu uveče bila je jedna od najuzbudljivijih u novijoj istoriji elitne promocije, a u direktnom prenosu mogli ste da je pratite na televiziji SK Fight.

Komentari

Vaš komentar