Tajson bi voleo da isproba novi psihoaktivni lek

SK Fight 29. nov 202218:00
REUTERS/Steve Marcus

Nekadašnji svetski šampion, bokser u penziji, Majk Tajson rekao je da bi rado "bio zamorče" u testiranju novog psihoaktivnog leka nazvanog DMTX. Ako ga možemo nazvati lekom.

Tajson je već ušao u ozbiljan biznis sa proizvodnjom medicinskog kanabisa i raznih proizvoda na bazi marihuane, a u razgovoru sa britanskim ekspertom Grejemom Hankokom rekao je da bi pristao da bude „zamorče“ u testiranju nove psihoaktivne supstance koja se ubrizgava direktno u krvotok i ima dejstvo tokom jednog sata od unošenja.

„Široj javnosti još nije poznato. Zove se DMTX, a kao što svi znaju DMT od koga se pravi garantuje sjajnu ‘vožnju’ koja traje 12 do 15 minuta. Raketa koja vas lansira na drugu stranu realnosti. Pronašli su sistem kojim praktično injekcije DTM produžavaju to putovanje“, pojasnio je Tajson.

„Voleo bih da probam jednom“, dodao je nekadašnji šampion sveta pa je dobio i savet:

„Obrati se Imperijal koledžu u Londonu, verujem da bi rado razgovarali sa tobom“.

DMT je jedan od najpoznatijih halucinogena na svetu, sličan je narkotiku LSD, ali naučnici i lekari tvrde da on pospešuje povezivanje dve hemisfere mozga te da, ako se ispravno dozira uz dodatnu terapiju, pomaže u lečenju različitih psihičkih oboljenja.