Tajson objašnjava kako je najbolji bokser na svetu izgubio

SK Fight 10. maj 202211:512 komentara
Dmitrij Bivol
Joe Camporeale-USA TODAY via Guliver

Legendarni bokser Majk Tajson, najmlađi svetski šampion teške kategorije u istoriji, gledao je iz prvih redova jednu od najvećih bokserskih manifestacije ove godine – duel Meksikanca Saula „Kanela“ Alvareza i Rusa Dmitrija Bivola za titulu planetarnog prvaka poluteške kategorije (do 79 kg). U velikom iznenađenju borac rođen u Kirgistanu porazio je superzvezdu iz Gvadalahare, a „Gvozdeni Majk“ objasnio je uzroke Kanelovog neuspeha.

Bivol je slavio jednoglasnom odlukom sudija posle 12 rundi. Sva trojica arbitara bodovali su 115-113 za ruskog predstavnika, iako je generalni stav bokserske javnosti bio da je Bivol pobedio znatno ubedljivije.

Povezano:

„Da je Kanelo koristio svoj prednji direkt bolje, Bivol ne bi mogao da mu se toliko približi. Bivol je mogao bez brike da zatvara odstojanje, nije se plašio prednjeg direkta. Ohrabrio se, pa je postao agresivniji. Ako Kanelo ne ‘ispaljuje’ prednji direkt, on nema odbranu, protivnik može da ‘došeta’ do njega“, izjavio je 55-godišnji Majk Tajson.

„Ako u sledećoj borbi bude koristio taj udarac, situacija će biti drugačija. Da se kretao lateralno i bio aktivniji, ishod prve borbe bi bio drugačiji. Rekao sam svojoj ženi dok smo gledali – ‘ne koristi prednji direkt’, sigurno su mu to rekli i treneri tokom pauza između rundi“, kazao je nekadašnji svetski prvak i zatvorenik, a danas uspešan uzgajivač kanabisa i trgovac proizvodima napravljenim od te biljke.

Bio je to prvi poraz za riđokosog boksera iz Meksika posle skoro devet godina – 2013. ga je porazio Flojd Mejveder.Na ovaj način osujećen je veoma hrabar i ambiciozan Kanelov plan da posle objedinjeja titula u supersrednjoj kategoriji (do 76 kg) postane i neprikosnoveni prvak poluteške kategorije (do 79 kg).

Komentari

Vaš komentar