Teški dani za boks: Najbolja na svetu odlazi u MMA

Podeli:
Klaresa Šilds
Mitchell Leff/Getty Images

Američka bokserka Klaresa Šilds, dvostruka olimpijska šampionka i aktuelna svetska prvakinja srednje kategorije, objavila je da će napraviti veliku promenu i početi da se profesionalno takmiči u mešovitim borilačkim veštinama.

Šilds će se takmičiti u američkoj promociji PFL, a Šild je priznala da ju je inspirisala američka džudoka Kejla Herison, koja je trenutno profesionalna MMA borkinja, takođe posle blistave karijere u drugom borilačkom sportu i osvajanja dve zlatne olimpijske medalje.

Ne želim ikoga da čujem da kaže da se plašim bilo koga ili bilo čega. Mogla sam da ostanem u boksu i nastavim da pobeđujem bez muke. Želim da probam nešto novo. Ako te tvoji snovi nimalo ne plaše, ne sanjaš dobre snove. Spremna sam za MMA. Neki kažu da sam se bacila među vukove. E, pa ja sam ta koja je vučica ovde“, izjavila je 25-godišnja Klaresa Šilds.

Amerikanka ima savršenih 10-0 (2 KO) u profesionalnoj karijeri, a u poslednjem meču je u januaru 2020. godine jednoglasnom odlukom sudija bila bolja od Hrvatice Ivane Habazin.

Pre toga je imala blistavu amatersku karijeru, a na OI u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine osvojila je zlatnu medalju u srednjoj kategoriji (do 75 kg).

Komentari

Vaš komentar