Tri nokdauna, 12 rundi i pobeda Parkera odlukom sudija

SK Fight 19. dec 20210:58
Podeli:
Džozef Parker, Derik Čisora
REUTERS/Andrew Couldridge

Džozef Parker pobedio je nakon 12 rundi i tri nokdauna Derika Čisoru u subotu uveče u Mančesteru jednoglasnom odlukom sudija.

Parker je nakon ove neverovatne borbe obezbedio mesto prvog izazivača za WBO u pojas u teškoj kategoriji. U prvom meču, koji ni izbliza nije bio zanimljiv kao ovaj, Parker je slavio podeljenom odlukom sudija.

Čisora je bacio Parkera u konopce već u prvih desetak sekundi prve runde, ali je Parker uzvratio sa nekoliko dobrih udaraca. Jedan aperkat nije bio dovoljan da uzdrma Čisoru, ali je kraj druge runde pripao Parkeru koji je zadao nekoliko ozbiljnih udaraca rivalu.

Do kraja treće runde već je bilo mnogo onih kojima nije bilo jasno kako je Čisora još uvek na nogama, ali i sam je zadao nekoliko udaraca.

U četvrtoj rundi, desni aperkat je oborio Čisoru koji je nekako preživeo brojanje i vratio se iz nokdauna nakon čega je ponovo zadao nekoliko udaraca.

Novi nokdaun za Čisoru došao je u šestoj rundi nakon dobre kombinacije udaraca koje je uputio Parker, ali ponovo – Čisora je na nogama i uzvraća udarce.

Činilo se da je Parker malo usporio, ali Čisora jednostavno nije odustajao. Oba borca zadavala su i primala teške udarce i meč se nastavljao iz runde u rundu, pa i nakon osme runde do čijeg je kraja Čisora već tri puta bio u nokdaunu.

I došao je do 12. runde, kako to verovatno samo on zna. Primio je nekoliko veoma teških udaraca tokom poslednja tri minuta, ali je samo nastavio da udara i sam pa ni Parker nije prošao bez primljenog udarca u poslednjoj rundi.

Dva sjajna borca, bespoštedna borba i meč koji je verovatno prevazišao sva očekivanja završen je pobedom Parkera jednoglasnom odlukom sudija (115:110, 115:111, 114:112).

Komentari

Vaš komentar