UFC 276 pun velikih duela: Može li Maks da pobedi Volka?

SK Fight 29. jun 202212:572 komentara
Podeli:
Maks Holovej
Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Američki MMA borac perolake kategorije (do 66 kg) Maks Holovej smatra se jednim od najvećih koji su ikada stupili u UFC oktagon. Međutim, veliku prepreku ka „GOAT statusu“ predstavlja činjenica da ga je dvaput pobedio jedan čovek.

Borbe glavnog programa na UFC 276 moći ćete da pratite u direktnom prenosu na kanalu SK Fight.

U pitanju je Australijanac Aleksandar Volkanovski, za kojeg mnogi kažu da je trenutno najveštiji MMA borac na svetu. Ovaj momak makedonskog porekla slavio je u obe dosadašnje borbe sa Holovejom – prvi put u decembru 2019. godine, kada mu je i oduzeo pojas, a drugi put u julu 2020.

UFC:

U oba navrata Volkanovski je slavio odlukom sudija posle pet rundi, a pristalice Holoveja imale su šta da zamere sudijskom mišljenju. Ipak, posle ta dva poraza Holovej je dominantno „pobedio“ Kelvina Kejtara i Jaira Rodrigeza i demonstrirao da je bez dileme bolji od svih ljudi u diviziji do 66 kilograma koji se ne prezivaju Volkanovski.

Na predstavi UFC 276, koja će u noći između subote i nedelje po srendjoevropskom vremenu održati u Las Vegasu, „Blagosloveni“ Holovej imaće priliku da dokaže da nije lošiji od Volkanovskog.

„Koliko često se događa da se međusobno bore dvojica takmičara koji su među najboljih 10 na svetu u svim kategorijama? Padaju mi na pamet samo Kormije i Džons. A mi sad to radimo po treći put. Želim da budem deo istorije. Najbolji i treba da se bore međusobno. Ići ću po pobedu prekidom protiv njega, zato sam i tu. Boriću se kao i svaki put – kao da mu je prva borba, a moguće i poslednja. Osećam se dobro, samouveren sam i nije mi bitan pojas. To me ne definiše. Svi znamo da ja jesam pravi šampion. Da li bih se oprobao u kategoriji do 70 kilograma? Videćemo, nikad se ne zna, Čarls Olivera je odličan“, izjavio je Maks Holovej, koji u profesionalnim borbama ima skor od 23 pobede (10 KO, 2 sabmišna) i 6 poraza.

U glavnoj borbi večeri odlučivaće se o novom prvaku srednje kategorije (do 84 kg) – Izrael Adesanja, Novozelanđanin rođen u Nigeriji, braniće pojas protiv Džereda Kenonira. Biće to peta odbrana pojasa za „Izija“ – prethodno je status šampiona sačuvao protiv Joela Romera, Paula Koste, Marvina Vetorija i Roberta Vitakera. Korpulentni Kenonir, koji je svojevremeno bio i teškaš, ima pet pobeda u poslednjih šest UFC nastupa.

U glavnom programu videćemo još jedan atrakstivan meč „srednjaša“ – jedan od najboljih kik-boksera 21. veka Aleks Pereira nastavlja da se usavršava i kao MMA borac. Sada ima najteži izazov dosad – kontroverznog Šona Striklanda, koji je u seriji od šet pobeda.

U oktagon će i superzvezda u nastajanju, takođe kontroverzni Šon O’Meli, borac bantam kategorije (do 61 kg). I njega čeka najteži protivnik od dolaska u UFC – u pitanju je iskusni Pedro Munjoz, koji je, doduše, izgubio četiri od poslednjih pet borbi. O’Meli ima fantastičnu snagu udarca za ovu kategoriju i odlučan je da demonstrira da može da „priča“ i udarcima.

Videćemo i dvojicu veterana – apsolutna MMA legenda Robi Loler je u poznoj fazi karijere, ali i dalje mnogi očekuju da će protiv Rajana Barberene ponuditi publici još jedan klasik.

Komentari

Vaš komentar