UFC: Nadmoć Fonta oduševila i šampiona, šta je sledeće?

SK Fight 23. maj 20218:18 > 8:19
Rob Font
Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

U glavnoj borbi večeri UFC Fight Night 188, Rob Font jednoglasnom odlukom sudija pobedio je Kodija Garbranta i još jednom se nametnuo kao kandidat za titulu u bantam diviziji.

U najvećem delu borbe, Font je bio dominantan, što se i ogledalo u odlukama sudija: 48-47, 50-45 i 50-45, tako su glasali u korist 33-godišnjeg Amerikanca.

Prve dve runde bile su relativno izjednačene, ali kako je vreme odmicalo, Font je sve više pogađao, samopouzdanje mu je raslo, dok je bivši šampion Garbrant preživljavao.

U petoj rundi Garbrant je krenuo na sve ili ništa, Font je uzvratio i na kraju slavio odlukom sudija.

To je četvrta uzastopna pobeda Fonta, pošto su prethodno pali Petis, Sajmom i Moraeš. Videćemo da li je to dovoljno da dobije priliku da radi za titulu sa Aldžamejnom Sterlingom, koji je neposredno posle borbe pohvalio Fontovu tehniku.

„Bila je to luda borba, čoveče. To samo pokazuje koliko je jaka bantam divzija. Bivši šampion tako je poražen od Roba Fonta, koji je bio tačan i tehnički odličan. Njegov direkt se postarao za sve“, rekao je Sterling.

Ko-mejn borba bila je u ženskoj kategoriji: Karla Esparza je bila nadmoćna u okršaju sa nekadašnjom šampionkom u slamka diviziji Jan Sijaonan. To je bio jedan od najboljih nastupa u karijeri 33-godišnje Esparze, koja je slavila tehničkim nokautom na 2:58 do kraja druge runde.

Esparza, koja u karijeri već ima pobedu nad aktuelnom šampionkom Rouz Namajunas, posle meča je javno zatražila šansu da radi za titulu.

„Hajde, Dejna, da uradimo to“, obratila se Esparza prvom čoveku UFC Dejni Vajtu.

Komentari

Vaš komentar