Usik i Džošua: Nekad u avgustu, negde na Bliskom istoku

Podeli:
Julian Finney/Getty Images

Veliko je iščekivanje revanša između Ukrajinca Aleksandra Usika i Britanca Entonija Džošue – meč koji će odrediti ko će biti svetski prvak sveta u teškoj kategoriji u tri verzije i dalje nema službeni datum, niti lokaciju.

U septembru je Usik, nekadašnji neprikosnoveni šampion sveta u kruzer kategoriji, u londonskoj „O2 areni“ napravio iznenađenje i dominanto posle 12 rundi jednoglasnom sudijskom odlukom slavio protiv „Ej-Džeja“ i osvojio WBA, WBO i IBF pojas.

Povezano:

Trebalo je ranije dvojica boksera da upriliče revanš, govorilo se o aprilu kao potencijalnom mesecu odigravanja te borbe, ali je izbijanje rata u Ukrajini uslovilo Usikov povratak u domovinu i onemogućilo ga da se priprema.

Zanimljivo je da je Usik imao opciju da odabere i borbu sa Tajsonom Fjurijem, koja bi ujedinila sva četiri velika pojasa, ali je odlučio prvo da još jednom uđe među konopce sa Džošuom.

Britanac Edi Hern, prvi čovek „Mečrum boksinga“, promocije koja zastupa Džošuu, istakao je da se revanš neće odigrati 23. jula, kako je prvobitno planirano, već da kao datumi figuriraju 13. i 20. avgust. Lokacija takođe nije utvrđena, iako se govorilo o Džedi u Saudijskoj Arabiji, ali je prilično izvesno da će se priredba održati negde na Bliskom istoku.

Ukoliko Džošua pobedi, napraviće veliki podvig i po treći put će doći do svetskih titula, baš kao što je to učinio i veliki Muhamed Ali, a Usik takođe može da se upiše u istoriju. On je prvi čovek koji je posle statusa neprikosnovenog kruzer šampiona postao i svetski prvak još od Ivandera Holifilda, a sada pokušava da, baš kao i „Real Deal“, postane i neprikosnoveni „kralj“ teškaša.

Komentari

Vaš komentar