Usik: Voleo bih borbu sa Fjurijem posle revanša sa Džošuom

Aleksandar Usik
Guliver Image / xPavlo_Bagmutx

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik napravio je veliko iznenađenje kada je u septembru pobedio Entonija Džošuu i postao prvak šampion u teškoj kategoriji u tri verzije. Govoreći za medije istakao je da bi u budućnosti voleo da „ukrsti rukavice“ sa Džošuinim sunarodnikom Tajsonom Fjurijem.

Usik je 25. septembra u Londonu bio bolji od Džošue i oduzeo mu pojaseve prvaka sveta.

Povezano:

Moj život se nije mnogo promenio od pobede protiv Džošue. Bio je to veliki korak unapred u mojoj karijeri, ali i dalje je ostalo mnogo izazova. Istina je, pobedio sam mnoge boksere na ‘njihovom terenu’, kao npr. Kšištofa Glovackog u Poljskoj 2016. godine, ali ne bih poredio borbe. Meč sa Džošuom bio je neverovatan, nema sumnje, i nimalo lak, iako neki vole da kažu da je bilo lako jer sam slavio jednoglasnom odlukom. Džošua je briljantan bokser“, izjavio je Aleksandar Usik.

Znam kakav su meč imali Tajson Fjuri i Diontej Vajlder dve nedelje posle nas, ali za sada sam samo koncentrisan na revanš sa Džošuom narednog proleća. Ostajem ‘u svojoj traci’ i bavim se onim što se tiče mene. Generalno, Fjuri je još jedan sjajan britanski borac i voleo bih da se borim sa njim. Ne bih pričao o ishodu tog meča, ali siguran sam da bi borba bila odlična“, rekao je ukrajinski bokser, svetski prvak teške kategorije u verzijama WBA, WBO i IBF.

Aleksandar Usik (34) svetski je prvak u dve kategorije (kruzer i teška), olimpijski prvak iz Londona 2012. godine (teška), a u profesionalnom ringu je neporažen u 19 mečeva (13 pobeda nokautom).

Komentari

Vaš komentar