Usman: Nije Dijaz bez šansi protiv Čimajeva

SK Fight 3. avg 202221:142 komentara
Podeli:
Kamaru Usman
Reinaldo Reginato Fotoarena via Guliver

Ljubitelje MMA iznenadila je vest da će se u meču velter kategorije (do 77 kg) u glavnoj borbi priredbe UFC 279 desetog septembra sastati veteran Nejt Dijaz i „nada“ divizije Hamzat Čimajev. Razlog za to su potpuno suprotne faze karijere u kojima se Amerikanac i Šveđanin čečenskog porekla nalaze. Kladionice poručuju da je Čimajev ogroman favorit, ali aktuelni prvak Kamaru Usman vidi šansu za 37-godišnjaka iz Kalifornije.

Dijaz (20-13 MMA, 18-12 UFC) i Čimajev (11-0 MMA, 5-0 UFC) svakako imaju veliku popularnost i privući će u Las Vegas mnoge navijače, ali mnogi stručnjaci su smatrali da je Čimajevu bio potreban jači rival, koji bi ga pripremio za borbu za Usmanov pojas.

UFC:

„Biće to borba na pet rundi. Ako Nejt nekako uspe da se sačuva i izdrži udarce… Ako se bude držao do kraja, kao što je to bilo u borbi sa Lionom Edvardsom, može da uzdrma Hamzata“, kaže Kamaru Usman, trenutni „paund for paund“ broj jedan u UFC.

Nigerijac Usman od dolaska u elitnu promociju UFC ima skor od 14 pobeda u 14 boravaka u „oktagonu“.

U svom meču Čimajev je za protivnika imao Brazilca Gilberta Burnsa, a dvojica boraca su pružili publici nezaboravnu borbu tokom tri runde. Bio je to ubedljivo najteži test dosad u karijeri za neporaženog Čimajeva i prvi meč u kojem nije do pobede došao prekidom.

Nejt Dijaz je jedan od najpopularnijih boraca današnjice, kultni heroj UFC, ali je poslednju pobedu imao još u avgustu 2019. godine, a u poslednja četiri meča poražen je triput i nije ni blizu borbe za titulu.

Komentari

Vaš komentar