„Vajlder je poludeo, Endi Ruiz bi ga razbio“

Getty Images, Scott Heavey

Britanski teškaš Dilijan Vajt komentarisao je glasine o potencijalnom duelu nekadašnjih svetskih šampiona – Dionteja Vajldera i Endija Ruiza Juniora. Britanac u slučaju tog okršaja veliku prednost daje bokseru meksičkog porekla.

Vajlder radi neke čudne stvari. Slika se sa čašama vina, svećama i pištoljima. Pozira bez majice, deluje da je pod uticajem droga. Definitivno je jasno zašto ima problema u ringu. Zznam da u Americi može da se nosi oružje, ali meni je to čudno. Ako bude imao meč sa Ruizom, iskreno mislim da će lako izgubiti. Vajlder je poludeo, a pritom ne ume ni da boksuje. Njegov um je otišao na neko drugo mesto“, izjavio je Dilijan Vajt.

Boks:

Vajlder je dugo bio svetski prvak u WBC verziji pre nego što mu je Fjuri oduzeo pojas, a ostaje da se vidi ko će mu biti naredni protivnik, pošto je sada gotovo izvesno da od trećeg susreta sa „Kraljem Cigana“ neće biti ništa. Vajlderov profesionalni skor je 42 (41 KO) pobede, 1 poraz i 1 remi.

Ruiz se sprema za svoj meč sa Krisom Areolom, prvi od duela sa Entonijem Džošuom, u kojem je krajem 2019. godine u Saudijskoj Arabiji izgubio svetske titule. Mnogi su tada kritikovali činjenicu da je bio fizički nespreman za taj duel, a Ruiz poslednjih meseci radi sa slavnim trenerom Edijem Rejnosom, koji vodi i karijeru Kanela Alvaresa. Internetom poslednjih nedelja kruže slike koje svedoče o fizičkoj transformaciji „Uništitelja“ Ruiza.

Ruiz je u profesionalnim mečevima u karijeri ostvario je 22 pobede (11 nokautom) i 2 poraza.

Vajt (32) se trenutno sprema za revanš-meč sa Rusom Aleksandrom Povjetkinom 27. marta. U avgustu je Povjetkin, nekadašnji svetski šampion, slavio brutalnim nokautom aperkatom u petoj rundi, ali je pre toga bio u velikim problemima i nekoliko puta u nokdaunu.

Britanac rođen na Jamajci želeo je revanš ranije, ali je Povjetkin imao težak oblik zaraze koronavirusom, pa je on odložen. Vajt u profesionalnoj karijeri ima skor od 27 pobeda (18 KO) i dva poraza – od Povjetkina i Entonija Džošue.

Komentari

Vaš komentar