Vajt: Sudija užasan, Fjuri me je gurnuo, pa sam udario glavu

SK Fight 25. apr 202218:324 komentara
Podeli:
Tajson Fjuri, Dilijan Vajt
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Svim posmatračima meča za titulu svetskog WBC prvaka teške kategorije bilo je jasno da je Britanac Tajson Fjuri ubedljvo savladao sunarodnika Dilijana Vajta, naročito nakon aperkata kojim ga je nokautirao. Međutim, bokser rođen na Jamajci navodi da je ključni razlog za njegov poraz reakcija sudija.

Fjuri je pojas odbranio atraktivnim prekidom u finišu šeste runde, a posle trijumfa nagovestio je da bi mogao da se povuče iz aktivnog bavljenja boksom.

O meču:

„Aperkat me je pogodio, bio sam uzdrman. Međutim, ja sam naravno pokušavao da se saberem, a Fjuri me je ozbiljno gurnuo, a ja sam pao i udario glavom o pod ringa. To nije dozvoljeno. Ovo nije rvanje, ovo je boks. Ipak, kao i obično, sudije dopuštaju Fjuriju da radi takve stvari, da se izvuče sa tim. Trebalo je da mi daju još vremena kako bi se oporavio i nastavio sa borbom“, izjavio je 34-godišnji Dilijan Vajt.

„On me je gurnuo, a onda je rekao sudiji da treba da prekine utakmicu. Mislim da sudija Mark Lajson nije radio svoj posao. U redu, dobio sam udarac. U to nema sumnje, bio je to dobar udarac. Ja sam pokušao levi, a on desni aperkat i, pošto je viši od mene, prvi je pogodio. Bio sam uzdrman, ali nisam bio potpuno nokautiran. Nije me on malo gurnuo, već jako, sa dve ruke. Užasna odluka sudija, ali tako je, kako je“, kazao je Vajt, koji sada u profesionalnim bokserskim borbama ima skor od 28 pobeda (19 KO) i 3 poraza.

Zanimljivo je da je posle poraza od Fjurija različite izgovore imao i njegov bivši protivnik – Diontej Vajlder. Bilo je to posle drugog međusobnog duela „Kralja Cigana“ i „Bronzanog Bombardera“, kada je Vajlderov ugao bio prinuđen da preda meč.

Komentari

Vaš komentar