Valentina najavljuje UFC 271: Izrael zabavan, Vitaker čvrst

SK Fight 12. feb 202210:01 > 10:342 komentara
Podeli:
Valentina Ševčenko
xDiegoxRibasx via Guliver

U noći između subote i nedleje na programu je MMA priredba UFC 271, a u glavnoj borbi odlučivaće se o novom prvaku srednje kategorije (do 84 kg) – duel prvaka Izraela Adesanje i izazivača Roberta Vitakera najavila je i jedna od najvećih borkinja svih vremena Valentina Ševčenko.

UFC 271 moći ćete da pratite u direktnom na kanalu SK Fight.

U izjavi za medijske partnere UFC borkinja iz Kirgistana prvo je govorila o planovima za svoju karijeru. Da li bi se vraćala na bantam kategoriju i postala svetski šampion u dve kategorije kao što je Džulijana Penja pobedila Amandu Nunes, s obzirom da je Penju već pobedila?

#related-news_0

„Da, gledala sam tu borbu. Džulijana je trenutno šampion u bantam kategoriji. Bila je odlična borba, velike čestitke. Pre par dana mi je na fejsbuku iskočilo podsećanje da smo se borile na ‘ovaj dan’ 2017. godine… Moj cilj je i dalje isti. Dugo sam se takmičila u bantam kategoriji jer nije postojala druga opcija. Samo slamka i bantam kategorija. S obzirom da sam ja bila muva kategorija, bukvalno 56 kg, borba u jačim kategorijama značila je da sam morala da prilagodim svoj stil borbe većim devojkama. Nisam imala problema u tim kategorijama, ali kada nađeš odgovarajuću klasu za sebe, to je mesto gde možeš da pokažeš sve – svoj napad, rvanje i to je fantastičan je osećaj“, izjavila je Valentina Ševčenko.

Usledilo je pitanje o tome da li bi se Ševčeno u ovoj fazi karijere oprobala i u boksu?

„Boks je fantastičan sport, lep sport sa pravim borilačkim duhom. Ali ja sam već boksovala dosta, imala sam profesionalne borbe, boksovala na Olimpijadi, tako da za mene to ne bi bio problem. Razumem zašto ljudi iz MMA igre žele da pređu na boks, ali kada razmišljam o vrhunskim MMA borcima – oni moraju biti savršeni bokseri,savršeni tekvondoisti, savršeni rvači. Mnogo je teže biti odličan u borilačkim veštinama. Za to je potrebno vreme, mnogo više vremena nego što treba bokseru da bi savladao svoju disciplinu. Boks, ako ga poredimo sa oružjem, je poput revolvera. MMA je poput mitraljeza. Više veština je potrebno za pravu borbu. Borila sam se protiv mnogo različitih stilova. Želim da budem univerzalni borac i svakodnevno poboljšavam svoje veštine. Radim na tome da budem bolja i da moja borba bude bez mana. Moj izbor je mešavina borilačkih veština“, rekla je UFC prvakinja muva kategorije (do 57 kg).

„Mislim da će to biti zanimljiva i zabavna borba. Oba borca su fantastična i svaki ima sopstveni stil. Israel je vrlo zabavan za gledanje i njegov napad je odličan. On posvećuje dosta vremena radu na distanci, pravovremenoj akciji i zna dobro da se brani. Robert je pokazao čvrstinu, posvećenost MMA. Vrlo je teško predviđati. Znam ih obojicu, obojica su odlični borci. Obojica imaju ono što fanovi traže. Navijam za obojicu, ali najpre im želim da budu zdravi pre, za vreme i posle borbe.“

Komentari

Vaš komentar