Već imamo UFC „kard“ godine? Dvojica Srba, tri meča za pojas

Podeli:
Pjotr Jan
Steve Marcus/Getty Images

Svi ljubitelji MMA trebalo bi da po strani ostave planove za noć između šestog i sedmog marta jer će tada na programu biti spektakularni događaj u organizaciji UFC – priredba u okviru koje će fanovi moći da vide čak tri borbe za titulu, ali i nastupe dvojice srpskih obraca – Aleksandra Rakića i Uroša Medića.

Od ranije je bilo poznato da će se za titule šampiona u poluteškoj (do 93 kg) i srednjoj kategoriji (do 84 kg) boriti Novozelanđanin Izrael Adesanja i Poljak Jan Blahovič u muškoj konkurenciji, kao i Amanda Nunez i Megan Anderson u ženskoj konkurenciji u perolakoj diviziji (do 66 kg).

Potvrđeno je da će nam UFC 259 doneti i borbu za status prvaka u bantam kategoriji (do 66 kg), a svoj pojas braniće Rus Pjotr Jan protiv Jamajčanina Aldžamejna Sterlinga. Jan je do titule došao prethodnog lega pobedivši legendarnog Brazilca Žozea Alda u Abu Dabiju.

Pored svih tih duela za naslov prvaka, moći ćemo da gledamo i duel poluteške kategorije u kojoj će srpski borac Aleksandar Rakić za protivnika imati Brazilca Tijaga „Maretu“ Santosa. U slučaju pobede Bečlija će biti vrlo blizu statusa izazivača za šampionski pojas.

Svoj debi u UFC imaće i srpski borac lake kategorije (do 70 kg) Uroš Medić, kojem će protivnik na UFC premijeri biti Alon Kruz.

Osim toga čekaju nas dueli Džozefa Benavidesa i Askara Askarova (muva kategorija), Islama Mahačeva i Drua Dobera (laka), bivšeg šampiona Dominika Kruza i Kejsija Kenija u bantamu i još mnogi drugi…

Fanovima MMA ostaje da se nadaju da nijedna od ovih mnogobrojnih uzbudljivih borbi neće biti otkazana zbog pozitivnih testova na koronavirus, povreda ili problema prilikom skidanja kilograma, što je generalno čest slučaj pri organizaciji MMA priredbi.

Direktan prenos čitavog događaja moći ćete da pratite na kanalu Nova S.

Komentari

Vaš komentar