Zašto legendu nismo videli u UFC? „Vajt je odbojan, nehuman“

SK Fight 20. okt 202119:143 komentara
Podeli:
Fjodor Emelijanenko
Guliver Image/AP Photo/Gregory Payan

Čuveni ruski MMA borac Fjodor Emelijanenko smatra se jednim od najvećih svih vremena u istoriji teške kategorije, ali nikada nije nastupio u elitnoj američkoj promociji UFC. „Poslednji car“ je pregovarao sa UFC, ali je potom izneo loše mišljenje o toj organizaciji, a od takvog stava nije odustao ni danas.

Rus se sada takmiči u konkurentskom „Belatoru“, a govoreći za ruski „TASS“ kao glavni razlog za to što nije postigao dogovor sa UFC naveo je predsednika te organizacije Dejnu Vajta.

MMA:

Njemu novac znači sve. On nema poštovanja prema borcima, ne poštuje nijedno ljudsko biće. Samo novac i to je apsolutno sve. Kod njega nisam video nijedan human kvalitet i to mi je bilo zaista odbojno. Naravno, svestan sam da je novac bitan i zarađivao sam ga zbog svoje porodice, ali ugrožavanje ljudskih odnosa zbog novca mi je neprihvatljivo“, rekao je Fjodor Emelijanenko.

Fjodor Emelijanenko (45) se i dalje takmiči, a u profesionalnoj karijeri ima skor od 39 pobeda (15 KO, 15 sabmišna) i 6 poraza (5 KO). Posebno je impresivna njegova serija bez poraza koja je trajala od 2001. do 2010. godine, tokom koje je imao 16 pobeda i jedan poništeni meč.

U međuvremenu je bio šampion promocije Prajd, a pobedio je velikane kao što su Mark Kolmen, Kevin Rendlmen, Antonio Rodrigo Nogeira, Mirko Filipović, Mark Hant, Met Lindlend, Tim Silvija i Andrej Arlovski.

Naredni meč Rus ima 23. oktobra na priredbi Belator 269, a rival će mu biti Timoti Džonson.

Komentari

Vaš komentar