Zvezda u usponu nema dilemu: Sent Pjer je UFC GOAT!

SK Fight 28. apr. 202217:43 > 17:45
Podeli:
Tom Aspinol
xMIxNewsx via Guliver

Engleski MMA borac Tom Aspinol smatra se budućnošću teške kategorije u UFC i mnogi mu u narednom periodu prognoziraju borbu za pojas šampiona. Govoreći za američke medije 29-godišnjak rođen u okolini Mančestera dotakao se i teme koja se u MMA svetu često obrađuje – ko je najveći UFC borac svih vremena?

Pre toga, Aspinol je poručio da misli da je najbolji teškaš u istoriji elitne promocije Amerikanac hrvatskog porekla Stipe Miočić.

Ko je UFC GOAT?

„Moje mišljenje je da je Stipe najveći teškaš svih vremena. Rekao bih da ne dobija poštovanje koje je zaslužio. Trebalo bi da dobije priliku za revanš protiv Fransisa Enganua, koji mu je oduzeo pojas. “, izjavio je Tom Aspinol, koji je potom govorio o najboljem ako se u obzir uzmu sve kategorije.

„Naravno da je to Žorž Sent Pjer, ko bi drugi bio? On je imao uspeha u dve kategorije. Pored toga, imao je neke šokantne poraze, ali se posle njih uvek vraćao. To je odlika pravog šampiona. Naravno, tu je Habib koji nikad nije poražen, ali moje mišljenje je da se pravi šampion prepoznaje tek kad vidite kako se ponaša u situacijama kada sve ne ide u dobrom smeru. Habib je bio sjajan i nije izgubio, ali ja bih prednost dao GSP jer se borio u dve kategorije“, rekao je perspektivni engleski teškaš.

Aspinol u profesionalnom „kavezu“ ima 12 pobeda (9 KO i 3 sabmišna) i 2 poraza (jedan odlukom, a jedan kvalifikacijom zbog nedozvoljenog udarca laktom). Od dolaska u UFC zabeležio je svih pet pobeda, a poslednju 19. marta u glavnoj borbi programa UFC priredbe održane u Londonu.

Komentari

Vaš komentar