Grbiću opet na put stali Italijani: Pokazali su klasu

SP u odbojci 12. sep 202210:171 komentar
Podeli:
Nikola Grbić
Tomasz Jastrzebowski Foto Olimpik

Svetska odbojkaška legenda Nikola Grbić nije uspeo da dođe do titule svetskog prvaka kao igrač, a zasad ni kao trener. Oba puta su mu se na putu našli Italijani – kao igrača su ga pobedili 1998. godine dok je bio kapiten reprezentacije Jugoslavije, a 2022. dok je kao selektor vodio nacionalni tim Poljske.

Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Sloveniji mogli ste da pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

U nedelju su u Katovicama izabranici Fernanda de Đorđija porazili domaćine Poljake rezultatom 3:1 (22:25, 25:21, 25:18, 25:20).

SP u odbojci:

„Igrali smo protiv tima koji je bio na sjajnom nivou – bili su mnogo žešći nego na našem prošlom duelu, meču u Bolonji za treće mesto u Ligi nacija. Pokazali su klasu, bili su mnogo bolji, pa moramo da čekamo priliku da im se revanširamo. Rekao sam igračima da sam ponosan na njih jer su bili sve bolji kako je turnir odmicao. Bartoš Kurek je postao savršen uzor saigračima, svi su se ugledali na njega, a on je radio sve za ekipu. Kurekov doprinos timu ne meri se samo statistikom, momci su ga pratili“, izjavio je posle poraza 49-godišnji Nikola Grbić, koji je selektor Srbije bio od 2015. do 2019. godine.

„Ovo je bio važan korak ka našem glavnom cilju – uspešnom nastupu na Olimpijskim igrama u Parizu, o tome smo pričali na prvom sastanku. Bili smo sjajni ovog leta i želeo bih da nastavimo da napredujemo“, kazao je Grbić.

Kao igrač Grbić je za reprezentacije SFRJ, SRJ, SCG i Srbije igrao od 1991. do 2010. godine. Kao trener je, osim Srbije, vodio još i Peruđu, Veronu i Zaksu, pre nego što je 2022. postao selekor Poljske.

Komentari

Vaš komentar