Santareli: Primarni cilj je medalja

Kuvanje 20. sep 202214:593 komentara
Podeli:
Danijele Santareli
PHOTO: OSSRB

Selektor srpskih odbojkašica, 41-godišnji Danijele Santareli, uveren je da njegova reprezentacije može do odličja na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Srbija će braniti titulu šampiona na turniru koji u petak počinje u Holandiji, a koji će se do 15. oktobra igrati i u Poljskoj. Italijanski stručnjak je u ponedeljak saopštio imena 14 igračica na koje će računati, a tim će put Arnhema krenuti u sredu.

Sa Santarelijem na klupi, „plave dame“ su već osvojile bronzu u Ligi nacija, a sa još većim ambicijama kreću na prvenstvo sveta.

Povezane vesti

„Ono što smo ostvarili ovog leta pokazuje za šta je ovaj tim sposoban. Važno je za sadašnjost ove reprezentacije, ali i za budućnost“, konstatovao je Santareli.

„Moramo da pokažemo našu najbolju odbojku. Siguran sam da ovaj tim može do medalje. Srbija je pre četiri godine osvojila zlato, borićemo se da ponovo uradimo isto, važno je to za nas. Medalja je za mene i za igračice prvi cilj. Ako ne uzmemo medalju, nećemo biti srećni. Toliko je sve jednostavno“.

Sa spiska je poslednja precrtana Jovana Kocić, koja je tokom celog leta bila sa timom.

„Nije bilo lako doneti takvu odluku, to je najteži deo mog posla. Nije lako pozvati devojku i reći joj da ne ide, pogotovo kad je radila četiri meseca za ovo. Ona je jako dobra osoba, prihvatila je ovo bez problema, razumela je moju odluku. Nisam joj dao mnogo šansi da igra, ali ja tokom treninga vidim neke stvari. Imamo dva srednjaka koja su bila neverovatna u Ligi nacija, Maju Aleksić i Jovanu Stevanović. Iz tog razloga, Kocićeva nije dobila mnogo šansi. Odluku sam doneo jer sam mislio da je to bolje za tim“, objasnio je Italijan, koji na najvažniji turnir ove sezone putuje sa tri srednja blokera.

„Poveo sam tri blokera, tri jaka srednjaka, koja mogu da rotiram bez problema. Mina Popović je dugo bila van terena zbog povrede, ali je napredovala mnogo.“

Tokom prvog dela reprezentativne sezone postavljalo se pitanje kakva je situacija sa Brankicom Mihajlović, koja je dugo imala problema sa povredom leđa.

„I Brankica je mnogo napredovala, zaista mnogo. Svi su želeli da znaju na kojem je nivou, jer dugo nije igrala. Došla je posle teške sezone, dali smo joj priliku da se potpuno oporavi. Borac je, naporno radi, neverovatno je iskustvo sarađivati sa njom. Srećan sam što je spremna, biće važna za nas, jer je već osvojila Svetsko prvenstvo i odlična je igračica.“

Srbija će prvi meč igrati u nedelju u Arnhemu od 20 časova protiv Kanade. U grupi C će se još sastati sa Bugarskom, Nemačkom, Kazahstanom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Sve mečeve šampionata sveta gledajte na Sport Klubu uz SBB, Total TV i EON platformu.

Komentari

Vaš komentar