Ameri se vratili od 0:2, Poljska ipak u polufinalu

Podeli:
odbojkaška reprezentacija Poljske
volleyballworld.com

Posle velike borbe i pet setova Poljska je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva savladala SAD 3:2 i obezbedila plasman u polufinale.

Jedan od dva domaćina obezbedio je reprizu finala, ali ovog puta rundu ranije. Poljska će se u polufinalu sastati sa Brazilom, pošto je u četvrtfinalistu izbacila bronzanu sa prošle planetarne smotre.

Dobio je aktuelni svetski šampion prva dva seta. Prvi prilično autoritativno 25:20, a drugi posle velike borbe i na razliku 27:25. Već tada se videlo da neće Poljaci tako lako slomiti uvek borbene Amerikance.

SAD su uzvratile u trećem setu 25:21. A tonus Amerikancima nije popuštao ni u četvrtom, koji su dobil 25:22. Odluka je pala u petom setu. Ipak, svežiji i koncentrisaniji bili su Poljaci. Poveli su 6:4, a potom kod 12:11 napravili dva uzastopna poena, poveli 14:11 i iskoristili drugu meč loptu da dobiju peti set 15:12 i obezbede novo polufinale.

Kod pobednika tradicionalno najbolji je bio kapiten Bartoš Kurek sa 21 poenom, a pratio ga je Jakub Kočanovski sa 18. Na drugoj strani Eron Rasel je zabeležio 24 poena, a Metju Anderson 18.

Polufinala između Poljske i Brazila i Slovenije i Italije na programu su u subotu. Mečeve sa Svetskog prvenstva u odbojci mogu da se prate ekskluzivno na kanalima Sport Kluba, u SBB mreži i na EON platformi.