Brutalna Paola vodila Italijanke, Amerikanke rutinski

Paola Egonu
MengxDingbo via Guliver

U utorak su na programu mečevi četvrtfinala Svetskog prvenstva za odbojkašice, a saznali smo prva dva učesnika polufinala – selekcija SAD bila je više nego sigurna protiv Turske, a Italijanke su, predvođene Paolom Egonu, prepustile jedan set Kineskinjama.

Svetsko prvenstvo za odbojkašice pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, na SBB mreži i EON platformi.

Amerikanke su u Gljivicama pobedile Turkinje sa prilično lakih 25:22, 25:15, 25:20 i sada ih čeka pobednik duela Srbija – Poljska.

SP u odbojci:

Najbolja u timu Karča Kiraja bila je primač Aleksandra Franti sa 18 poena. Pratila ju je Andrea Druz sa 14 i kapiten Kelsi Robinson sa 10 osvojenih poena. Aktuelne olimpijske prvakinje bore se za drugu svetsku titulu u istoriji, a prvu su osvojile 2014. godine.

Što se tiče Turkinja, koje su umalo bile rival Srbiji u prvoj utakmici nokaut faze, Ebrar Karakurt osvojila je 16 poena, dok je Zehra Guneš osvojila 11.

Italija je od Kine bila bolja rezultatom 25:16, 25:22, 13:25, 25:17 u holandskom Apeldornu i sada čeka bolju reprezentaciju iz duela Brazil – Japan.

Italijansku selekciju predvodila je korektor Paola Egonu sa sjajnih 29 poena, a podršku je imala u Ani Danezi i Mirjam Sili, koje su dodale po 12. Kod Kineskinja se istakla Li Jingđing sa 14 osvojenih poena.

“Drago mi je što smo odgovorile u četvrtom setu, rekle smo sebi da moramo da budemo na visini zadatka i da želimo tu pobedu”, rekla je posle sjajne partije izvanredna Egonu.

Praćenje Svetskog prvenstva u odbojci na Sport klubu omogućio je MOZZART.

Promo
Komentari

Vaš komentar