Kolaković: Niko nas ne ubraja u favorite, ali…

Vesti odbojka 23. avg 202215:593 komentara
Igor Kolaković
FOTO: OSSRB

Srpska reprezentacija u sredu putuje za Poljsku gde će igrati na Svetskom odbojkaškom prvenstvu, a selektor Igor Kolaković je u utorak saopštio spisak 14 igrača koji će predstavljati Srbiju.

„Ako pogledamo sve prognoze koje se vrte po medijima i društvenim mrežama, niko nas ne ubraja u osam favorita, iako čak ni Rusija nije tu. To je možda činjenica, ali može da bude veliki motiv za sve nas da u datim okolnostima i na ovakvom prvenstvu pokažemo da Srbija pripada svetskom vrhu, iako smo trenutno 11. na svetskoj rang listi“, rekao je Kolaković.

„Naša očekivanja su svakako velika, jer smo se teško i strpljivo pripremali za ovaj šampionat. Nismo predugo, zato što je kalendar takmičenja takav kakav jeste… Iza nas je dobar period rada, i u Beogradu i na Kopaoniku. Na prijateljskim utakmicama smo mogli da posložimo stvari i da vidimo gde se trenutno nalazimo“.

Srbija počinje učešće na SP 27. avgusta protiv Ukrajine.

„Idemo od prve utakmice. Svakako je Ukrajina težak protivnik već na startu. Rival koji je zadavao mnogo problema Srbiji u prethodnom periodu na evropskim prvenstvima. U pripremnom periodu su igrali veoma dobro. Prvo ćemo se na taj meč koncentrisati, a onda idemo utakmicu po utakmicu. Eliminacije su posle grupe, tako da će biti veoma zanimljiv šampionat. Ima mnogo favorita, kao što sam rekao – nema nas među prvih osam, ali ćemo dati sve od sebe da budemo tamo“.

Na spisku se nalaze sledeći igrači:

Korektori: Aleksandar Atanasijević i Dušan Petković.

Primači: Nemanja Petrić, Uroš Kovačević, Marko Ivović i Pavle Perić.

Srednji blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović.

Libera: Nikola Peković i Milan Katić.

Utakmice Svetskog prvenstva možete pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar