U Kini grizemo zlato

Spring Roll 26. avg. 201915:51 > 15:54
Podeli:
China Photos/Getty Images

Prvi put u Kini, prvi put sa 32 reprezentacije, prvi put i ja idem u Aziju, ali nas zanima ono što će se desiti šesti put.

FIBA razdvaja medalje Srbije i Jugoslavije, njima niko ne može da zabrani da to urade, nama niko ne može da zabrani da kažemo da smo petostruki šampioni sveta. Dakle, Srbija je u pohodu na novu titulu, a i Amerikanci ih imaju pet. U idealnom scenariju, u direktnom duelu će odlučiti o apsolutnom svetskom vladaru, ali dug je put do finala. Dug je put i od Beograda do Moskve, pa od Moskve do Gvagdžoua i Fošana. Da ne pričamo dalje o Vuhanu, Šangaju i Pekingu. Ipak, ako nekoga vredi pratiti na takvom putu, onda su to reprezentativci Srbije.

Talenat poseduju, u pripremama su dominirali. Logično, od selektora polazi oprez, to je njegov posao, da drži igrače na zemlji. Po kladionicama su drugi favorit, za mene su prvi i čvrsto verujem da mogu do titule prvaka sveta. Pratićemo ih sa lica u tročlanom sastavu Filip Ilić, Ivan Minić i Darko Plavšić. Karte su rezervisane sve do Pekinga i same završnice, nema razloga da sumnjamo da ćemo se sa Plavima družiti do zatvaranja 18. Mundobasketa.

U Kini možda jedu pse, mi idemo da zagrizemo zlato!