"Janisu će biti lakše jer zna mentalitet Amerikanaca"

Vesti 5. sep 201918:22 > 18:36
Podeli:
fiba.basketball

Selektor Grčke Tanasis Skurtopulos je posle pobede nad Novim Zelandom na Svetskom prvenstvu u Kini kazao da Grci moraju da čuvaju Janisovo zdravlje i da zato on igra manje, a dodaje da od svog najboljeg igrača tek očekuje dobar nastup u duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

U prve tri utakmice na Svetskom prvenstvu Janis Adetokunbo nije imao najblistavija izdaja. Protiv ekipe Crne Gore nije igrao mnogo, protiv Brazila je bio maltene nevidljiv dok je u duelu sa Novim Zelandom imao malo više prilike da se dokaže i protiv niske postave protivnika i nedovoljno jake odbrane ubacio je 24 poena. 

Povezano

 „Sa Janisom je situacija malo komplikovana. Moramo da zaštitimo njegovo zdravlje. Moramo da vodimo računa o tome koliko vremena provodi na parketu, ali naravno ne na štetu tima. Protiv Novog Zelanda koji je imao nešto nižu postavu tajming je bio dobar da on bude na terenu malo više. Mogao je tako da nađe prostor i da deluje u napadu“, kazao je selektor Grčke Tanasis Skurtopulos.

Adetokunbo je imao velike probleme proitv Brazilaca koji su na njemu igrali izuzetno grubo u odbrani i nisu mu dali da lako dolazi do obruča. Međutim selektor Skurtopulos od Janisa očekuje da protiv selekcije SAD pokaže mnogo bolju igru. 

Mislim da će taj meč biti bolji za njega jer on za njihov mentalitet i zna kako oni igraju. Nije kao sa evropskim timovima i pravilima FIBA. Sada je vreme da igra više i da igra na višem nivou“, dodao je selektor Grčke. 

Grci su zauzeli drugo mesto u grupi F zbog poraza od Brazila pa će sada morati da igraju meč sa Amerikancima u prvom kolu druge faze koji je praktično za njih eliminacioni. Posle duela sa SAD u subotu sledi i meč sa Češkom u ponedeljak.