Nigerija na pobedu od Tokija, Iran nije otpisan

Vesti 6. sep. 201916:41
Podeli:
fiba.basketball

Nigerija je u razigravaju od 17. do 32. mesta na Svetskom prvenstvu u Kini savladala Obalu Slonovače, a u istoj grupi je i Kina savladala Južnu Koreju. Iran je bio bolji od Angole, a Tunis od Filipina.

 Nigerija je slavila protiv Obale Slonovače 83:66 i tako došla do druge pobede na Svetskom prvenstvu. Meč je bio u egalu do drugog poluvremena kada su „tigrovi“ napravili seriju 13:3 i prelomili utakmicu. Najefikasniji je bio Nnamdi Vinsent sa 15 poena dok je kod Obale Slonovače Dion Tompson imao 19. 

U drugom duelu u istoj grupi Kina je slavila protiv Južne Koreje 77:73. Meč je bio u egalu maltene tokom svih 40 minuta, ali su domaćini turnira slavili zbog pogodaka Aliun Gua i Živei Žaa u poslednjem minutu. Rui Žao i Ailun Guo su bili najbolji sa 16 poena kod Kine, a Rikardo Retlif je ubacio 21 kod Koreje. 

U ovoj grupi su Nigerija i Kina prvoplasirane ekipe sa po dve pobede i dva poraza, dok Koreja i Obala Slonovače imaju skor 0-4. Kina i Nigerija će se u nedelju boriti za prvo mesto u grupi. 

Iran je savladao Angolu 71:62, a Iranci su meč prelomili u poslednjoj četvrtini, mada su u većem delu drugog poluvremena kontrolisali rezultat. Mohamad Kahbahrami je bio najefikasniji kod pobedničkog tima sa 21 poenom, dok je kod Angole Karloš Moraiš imao 17. 

U istoj grupi su Tunišani savladali Filipine 86:67. Tunis je inače ovaj meč mogao i ubedljivije da dobije, a i toj reprezentaciji bi i pogodovala veća razlika jer bi mogli da imaju jednak skor kao i Nigerija, a u tom slučaju će afričkog učesnika Olimpijskih igara određivati koš razlika. Ona je trenutno na strani Nigerije koja ima +41, a Tunis ima -11. Inače kod Tunisa je najbolji bio Omar Abada sa 16 poena, a kod Filipina Andrej Bleč sa 24.