Đorđević posle trijumfa: Igrali smo kao tim

Vesti 12. sep. 201916:08 > 16:17
Podeli:
fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksnadar Đorđević posle trijumfa nad selekcijom SAD u razigravanju od 5. do 8. mesta na Mundobasketu rekao je da su mu pomešana osećanja.

Dobra reakcija, ponosna, spavanje ovde u nekoliko dana nam je pomoglo, organizacija tokom ovog turnira nije bila laka, ali nismo imali mnogo opcija. Verujem da su momci pokazali da mogu da se takmiče posle teškog poraza, želeo sam da pokažemo da smo jedinstveni, zajedništvo nas je krasilo kroz istoriju do medalja i postolja. Danas smo igrali kao tim, kao što je Vasa Micić rekao. Pokazali su i oni ponos u 2. deonici, ali smo uspeli da se vratimo i pokažemo snagu, našli smo unutrašnju igru. Srećan sam zbog odbrane“, rekao je Đorđević.

Novinari su Đorđevića pitali da prokomentariše svoju izjavu pred meč „neka vam je Bog u pomoći“, upućenu američkoj selekciji.

„Bio sam gost nacionalne televizije, mogli ste da vidite ironiju, nemam razloga da blefiram. Nisam bio bez respekta prema Americi, samo sam hteo da dam sigurnost igračima, to je poruka da smo spremni, da želimo da se takmičimo. Pop je na sve to imao lep komentar i ja to cenim. Ima razočaranja, takva su takmičenja, imao sam sjajnu grupu momaka, desile su se lepe i loše stvari, porazi, povrede, nije lako za momke, moraš da ih guraš napred, podržiš, da veruješ u njih“, rekao je Đorđević.