Ni Mesi ni Maradona, za Noćionija je Skola najveći

Vesti 14. sep 20190:28 > 0:37
Podeli:
Elsa/Getty Images

Uprkos tome što Argentinci nisu uopšte bili favoriti za medalje u Kini, "gaučosi" su stigli do finala i to preko dve evropske selekcije, Srbije i Francuske. Predvodnik ove ekipe Luis Skola je po Andresu Noćioniju najveći sportista Argentine svih vremena.

Da bi bio najbolji sportista u Argentini Skola će najpre morati najpre da podigne pehar u nedelju, a verovatno se mnogi ni tada neće složiti sa Noćionijem i verovatno će Luisa teško staviti ispred legenda fudbala poput Dijega Armanda Maradone i Lea Mesija. Ipak El Čapo Noćioni nema nikakvu sumnju.

Povezano

 „Ono što je Luis Alberto Skola uradio danas čini ga najboljim argentinskim sprotistom u istoriji. Teško je sada porediti, ali ovo je istorijski uspeh. To je nešto što ga razlikuje od drugih i što ga stavlja među najbolje sportiste ikada. Ovaj tim više ne živi u senci već ima svoju svetlost. On je napravio nešto magićno, neverovatno i iznenađujuće za košarkaški svet. Ovaj tim je već u istoriji“, oduševljeno govori Noćioni

Bivši igrač Reala i nekadašnji Skolin saigrač iz reprezentacije kaže da će Španija biti težak rival „gaučosima“.

Sada će u nedelju Španija doći, to je nova moć, još jedan komplikovan tim ali postoji jedna razlika: oni imaju ličnost za razliku od Francuske i Srbije. Imaju velike pobednike, ali kako da ne sanjamo i dalje posle ovoga?“, rekao je Noćioni.

Finale je u nedelju od 14 časova u Pekingu.