Danilović: Neuspeh svih, nećemo žuriti sa selektorom

Vesti 17. sep. 201911:42 > 11:43
Podeli:
KSS

Predsednik KSS Predrag Danilović obratio se javnosti u 13 časova. Ocenio je peto mesto na Svetskom prvenstvu kao neuspeh, demantovao je navode tabloida o svađama u reprezentaciji i najavio kandidaturu za jedan od kvalifikacionih turnira za OI.

„Red je da se kao predsednik KSS obratim medijima“, rekao je Danilović na početku konferencije.

„Mislim da me mnogi od vas poznaju još od kada sam vodio Partizan, da znaju moj način rada i razmišljanja, kao i moj stav o tome kako bi predsednik saveza trebalo da se ponaša. Pošto sam načuo da je lakše doći do predsednika Južne Koreje nego do mene i da sam ja mom prijatelju Đorđeviću uputio neke ružne reči i da sam se fizički obračunao sa saradnicima, prvo da to razjasnimo. Svako moje obraćanje tokom prvenstva bilo bi narušavanje autoriteta selektora, u ovom slučaju Đorđevića. Dovoljno iskustva imam i dovoljno sam pametan da takve stvari znam i da ih ne radim. Tako da, gospodo, moram da vas razočaram – niti smo imali bilo kakav konflikt niti sam vrhunskom igraču sa kojim sam osvajao medalje bilo šta ružno rekao“, rekao je Danilović.

„Naravno da smo pogrešili i naravno da je ovo neuspeh. Nije debakl, ali je neuspeh svih nas. Gde smo pogrešili to nije pitanje za savez nego za struku. Naš posao je da svim selekcijama stvorimo najbolje uslove da treniraju i da najbolje trenere, koji su nam na raspolaganju, dovedemo da sa njima rade tokom tih nekoliko meseci. Ako mislite da će neki naslovi izmišljeni posvađati Dejana, mene i Đorđevića to se neće desiti. Đorđeviću se ja zahvaljujem u svoje ime, u ime saveza i svih normalnih ljudi za sve što je uradi. Rezultat koji je neuspeh svih nas ne bi trebalo da pokvari Đorđevićevu ljudsku i trenersku stručnost“, zaključio je Danilović.

Povezano

Sa Đorđevićem je, kaže, razgovarao i pre Mundobasketa ali nije bilo dogovora da Đorđević ode nakon Mundobasketa.

„Bilo bi neodgovorno sa moje strane da dva dana posle prvenstva kalkulišem o novom selektoru. Naravno da će određene osobe biti kontaktirane, ali ne dva dana nakon prvenstva“, rekao je Danilović na pitanje o novom selektoru.

Loše je bilo leto za sve selekcije, ali Danilovića to ne brine.

„Niko u reprezentaciji nije pretplaćen na neku medalju. Pre dve godine su i devojčice i dečaci donoslili medalje. Ove godine nije bilo tako. Postoje periodi kada smo malo siromašniji sa medaljama, a postoje i periodi kada medalje dolaze. Ponavljam, niko nije pretplaćen na medalje. Treneri koje mi dovedemo, ne rade sa tim igračima cele godine već kratak period. Nadamo se da ćemo sledće godine ponovo osvajati medalje. Mada je cilj i priotiret stvaranje igrača za seniorsku reprezentaciji“, naglasio je Danilović-

Na pitanje ko će birati selektora predsednik KSS je jasan:

„Ja ću da presečem, ja sam predsednik. Ne treba ništa preko kolena seći. To zanima našu naciju, mi smo svi treneri. Nećemo sigurno čekati poslednji momenat jer imamo prozor u februaru. Razgovarao sam i sa predsednikomdržave da budemo kandidati za organizaciju jednog kvalifikacionog turnira i imamo apsolutnu finansijsku i organizacionu podršku države“, rekao je Danilović.